Stort grattis till Athena Afshari som blivit nominerad till årets Rookie av Radioakademin för P3-podden Känd från Internet”! Athena gick ut journalistutbildningen på Kaggeholm i våras och har förutom podden även varit programledare på Morgonpasset i P3 hela sommaren.

Vad betyder den här nomineringen för dig?

Det är stort. Har inte riktigt kunnat smälta det än. Jag har dubbelkollat flera gånger bara för att se om det verkligen är sant. Jag trodde aldrig att jag skulle bli nominerad. Det är en underbar känsla och ett viktigt erkännande.

Du har varit programledare för morgonpasset hela sommaren – hur har det varit?

Helt fantastiskt! Från början kändes det overkligt. Ska lilla jag sända för Morgonpasset i P3? Nej, det kan inte stämma. Men det gjorde det! Jag har lärt mig så otroligt mycket och jobbat med väldigt inspirerande och kreativa människor. Morgonpasset är helt klart det bästa sommarjobbet jag någonsin har haft.

Vad har du lärt dig?

Jag har utvecklats både som person och programledare. Allt handlar om att slappna av och att vara sig själv. Och inte prata så fort, haha. Men jag hade ganska mycket kött på benen innan jag började sända, tack vare min utbildning på Kaggeholm. Sedan har jag sänt mycket liveradio och håller även på med podden Känd från internet som har hjälpt mig bli en bättre intervjuare. Men nervositeten försvann inte för det, fast ibland kan lite nerver skapa magi i liveradio! Okej, lite kaos också.

Vad gör du i radioväg just nu?

Under hösten kommer jag jobba med säsong 2 av Känd från internet! Riktigt kul, har saknat att jobba med podden. Har lite annat på gång också men det kan jag tyvärr inte prata om nu.

Vad vill du göra i radioväg framöver?

Jag vill syssla med humorradio i framtiden. Är ganska sugen på att jobba med TV också, men det blir nog mycket längre fram. Just nu vill jag fokusera på att utvecklas inom radio och satsa på det jag har. Allt känns fortfarande nytt. Är som sagt nominerad till Årets Rookie, det finns mycket kvar att lära sig! 🙂

Den 17 september kommer priset till årets Rookie och en mängd andra radiopriser delas ut på Radiogalan i Stockholm.