Hallå, hallå. Lovisa här igen. Jag är ju som sagt på Svenska FN-förbundet vilket är en ytterst internationell arbetsplats. Idag så ska jag göra en telefonintervju med svenskan Ulrika Modéer som arbetar som biträdande generalsekreterare på UNDP i New York. Hon har tidigare varit ansvarig för biståndsfrågor hos Isabella Lövin och blev handplockad av FN:s generalsekreterare António Guterres för att jobba på FN. Jag får verkligen göra högt och lågt här. Ena dagen ringer jag New York, andra dagen spikar jag upp tavlor, skriver alt-texter för webben och letar efter bilder i olika arkiv.

Ban Ki-Moon står och vaktar vid kopieringsmaskinen

Svenska FN-förbundet har olika temaperioder där vi skriver och talar extra mycket om något ämne. I april ska vi ha tema kärnvapen och som jag skrev i föregående inlägg så ska jag skriva ett långt faktablad om kärnvapen. Svettigt värre då jag inte är så insatt än. Det känns som att jag är tillbaka på universitetet och skulle skriva min c-uppsats, fast ännu värre då några tusen personer kommer att läsa den här texten. Senare i vår ska jag göra en privat resa till Sydkorea för att hälsa på min fina syster som pluggar där i vår. Då kommer jag passa på att hälsa på Sydkoreas FN-förbund och även WFUNA, som är alla FN-förbunds världsfederation. Förhoppningsvis kommer jag kunna ställa lite frågor om deras syn på kärnvapen, då deras grannar innehar sådana. Det blir spännande!

Lovisa Fundell, J2