Torsdag 23 maj

Hejdå Värmland

Idag var det alltså sista dagen för både mig och Adam. Vi satt med på morgonmötet som så många gånger förr, men idag var det mest av vana.
01Dagen ägnades åt att exportera ut våra inslag, vilket tog mer än lång tid! Särskilt när vi ofta fick hämta dem från Meta (DATABASEN), då de blivit för gamla för att råmaterialet skulle finnas sparat. Jag tror att det bara ligger kvar i 30 dagar eller något sånt.

Eftersom det är torsdag idag var det torsdagsmöte. Det handlade kort om den regionalutredning som SVT går igenom och för att sammanfatta kort att gå mer mot webben och mindre broadcast. Ett nytt tänk för många här men samtidigt en väl genomarbetad struktur för den tekniska överföring som kommer att krävas. Det är ett annat sätt att tänka som kan ta lite tid att jobba in.
02
Jag avslutar min praktik här på värmlandsnytt med att förlora i pingis men det var det värt jämfört med all den erfarenhet jag vunnit på att vara här.

Imorgon är det upp igen, men till skillnad från värmlänningar, är det dags för riktiga bönder 🙂

Vill varmt rekommendera värmlandsnytt till dig som vill få chansen att göra mycket under en kort tid i samarbete med engagerade kollegor.

Tack Värmland för den här gången. Vi hörs.

//Sanny

Onsdag 22 maj

Sentimental

Idag var det dags för utvärdering av mitt arbete här på värmlandsnytt. Jag och den handledare jag haft mest, Jenny, kollade igenom de av mina inslag som vi inte sett sedan halvtidsutvärderingen.
Vi tog gott om tid på oss och jag kunde fråga henne om lite som jag undrade över. När mina inslag var slut så tittade jag på några av de hon gjort som VJ under den senaste tiden. Detta efter att jag frågat om hur hon gjorde händelsenyheter. Jag gav även kritik på dessa och det var givande.

Det har varit väldigt bra att ha två VJ s som handledare. Även om våra scheman gått om varandra ganska mycket så har jag alltid kunnat fråga dem om både foto och reporterfrågor.

20130523071716482
Klockan halv tre hade redaktionen köpt fika för att tacka av mig och den andra praktikanten, Adam.  Vi fick varsin fräsig SVT t-shirt och en diktsamling av Gustaf Fröding i pocketformat för att vi alltid skulle tänka på värmland när vi såg den.

Det var inte så mer som hände idag och det kändes lite nostalgiskt att gå hem och veta att det kanske är sista gången jag träffar många av dessa människor.

Men än är det inte över! Jag är ju här imorgon också, men jag kan inte lova någon spännande läsning för dig.

Hej Hej

//Sanny

ps. Har inte glömt bort att du ska få se några av mina inslag men jag har haft lite tekniskt strul med denna process och tänker försöka lösa detta under morgondagen.

Tisdag 21 maj

…men hemma bäst.

Det var otroligt gött att komma hem och sova i sin egen säng!

Idag blev en praktisk dag där jag ansökte om ett nytt pass då det kan behövas för jobbet i sommar. Passade också på att luncha med Samuel Enblom!

Sanny_blogg3
Vid 17.00 var det dags för det som jag fick ledigt från praktiken för. Info och kick off på Freemantle inför sommarens jobb. Det var en väldigt trevlig tillställning med god mat i och som det verkar väldigt bra människor att jobba med. Jag är alltså produktionsassistent på bonde söker fru under sommaren och det kommer bli otroligt roligt och lärorikt tror jag.
Sanny_blogg4När jag gick hem kände jag mig upprymd inför allt som kommer hända redan under nästa veckas inspelningar. Massor att tänka på men med de lugnande orden från flera rutinerade kollegor att allt brukar lösa sig på plats.

Nu sitter jag på det tidigaste tåget tillbaka till Karlstad där vi idag ska ha en utvärdering av min praktik.

Här kan du se inslaget från Presskonferensen jag pratade om i måndags:

Mer klipp kommer senare, förhoppningsvis ikväll.

Nu ska jag sova lite på tåget innan jag kommer fram.

//Sanny

Måndag 20 maj

Borta bra…

20130509183639955
Första halvan av min praktik var jag på UR där vi spelade in en dramaserie för lågstadiet. I april lämnade jag Stockholm för mitt födelseland, värmland.

Efter 7 veckor på SVT värmlandsnytt går jag in på sista veckan av min praktik. Jag har bara bra saker att säga om denna redaktion och tiden här blev för mig en väldigt brant inlärningskurva. Här har jag fått utrymme att göra fel.
20130520191503216Idag fick jag och en journalistpraktikant från Umeå ett jobb tilldelat på morgonmötet. Presskonferens. En av de lite svårare jobben enligt mig. Det var svårt att göra något bildligt av detta men som tur är har SVT meta (en katalog där alla färdiga inslag i Sverige skickas)

Att jobba med nyheter är en konst som jag nu fått mer inblick i.  Det är ofta viktiga beslut som ska fattas och det är väldigt sällan gott om tid. Jag har verkligen stor respekt för de som jobbar här.

Jag har fokuserat på det jag gillar mest att göra och det har inneburit mycket foto och redigering, nästan alltid i team med en reporter. Vid fyra tillfällen har jag gjort rena fotojobb som då har används till palinare (klippbilder för programledare att läsa till) eller slutbild på programmet.

Arbetsveckorna på 36,5 timme kombinerat med arbetsdagar på 9 timmar har gjort mig ledig på antingen fredagar eller måndagar. Detta har varit perfekt för mig som veckopendlat till Värmland!

Jag lägger upp flera av mina inslag här så snart jag kan så du kan se dem.

Just nu bär det av hem igen till Väsby.
20130520192955414
För imorgon är jag ledig för att träffa gänget som jag ska jobba med nu i sommar!

Hej så länge
Sanny