Onsdag 22 maj

Eurovision var väldigt intensivt, därför blev det inte mycket bloggande. Så jag tänkte sammanfatta lite kort vad jag gjorde för något.

Tillsammans med Lisa min kollega vad vi utsända från expressen TV. Vi jobbade från morgon till sen kväll med att bevaka allt som hände kring eurovision och framförallt Robin Stjernberg. På dagen körde vi en live sändning från lite olika event. En dag var vi med Robin Stjernberg när han träffade alla sina fans osv. En annan körde vi live från olika presskonferenser. På kvällarna körde vi live till Primetime som är Expressen nyhetsprogram på kvällarna. Då uppdaterade jag alla om vad som hände och bollade tillbaka till studion i Stockholm, väldigt kul!

En livesändning lyckades vi få med Mark Levengood och Carola vilket var lyckat! På tal om Carola, denna schlagerdrottning träffade vi ett antal gånger eftersom hon firade 30 år som artist.

Vi gjorde en kort intervju med Carola på lördagen då finalen var och då var hon så laddad att hon började dansa med mig när jag intervjuade henne…allt kan hända i eurovision världen.

Mitt i all eurovision yra hann vi även producera ett helt program med Malin Roos och Anders Nunstedt som båda är kända profiler på Expressen. Då hade vi med två gäster, Sarah Dawn Finer och Eric Saade. Lisa och jag fixade ljus, ljud och alla inslag. Vi spelade in en så kallad live on tape.

Efter finalen var över åkte vi raskt över till Robins hotell och tog emot honom där. Men även fast han kom på 14 plats var han nöjd, vilket är bra!

Sen blev det inslag från efterfesten, så vi var klara runt 06.00 på morgonen.

Eurovision var otroligt lärorikt och kul! Nu fortsätter praktiken på Expressen, jag trivs och jobbar med ett skönt team. Nu är det bara en vecka kvar sen ut på Kaggeholm igen, och sen tillbaka till Expressen som anställd reporter!

Tack och hej!

/Rebecca

Onsdag 15/5

Nu är Eurovision 2013 igång. Jag befinner mig i Malmö där jag är Livereporter för Expresen TV hela veckan.

Vi körde ner igår eftersom vi har väldig mycket packning med oss. Väl på arenan och presscentret fick vi vår ackreditering (pressleg).
Det är cirka 2000 journalister från alla världens länder här. Jag såg till och med en australiensk flagga igår!

Känns otroligt kul att få möjligheten att köra LIVE. Igår körde jag live för Expressens nyhetsprogram Primetime under hela semifinal 1. Där jag fick möjlighet att intervjua Robin Stjernberg, Carola Mark Levengood mfl.
Jobbar i ett otroligt bra team tillsammans med min kollega Lisa. Hon kör framförallt kamera men vi hjälps åt och igår körde vi LIVE en gång tillsammans!

Efter semifinalen 1 var klar körde vi raskt vidare till en club inne i Malmö där Carola firar 30 år som artist. Det var lite av en annan Carola på scen, en rockigare Carola som till och med stagediva!
Hemma i säng kl 03:30!

Ni kan se inslaget här http://www.expressen.se/noje/carolas-rockiga-galashow-i-malmo/