Mitt namn är Emma och jag är just nu i Åre med min praktikplats ”Sveriges starkaste familj”, som produktionsbolaget Jarowskij producerar. Programmet är ett nytt kommande tävlingsprogram som kommer sändas på SVT i höst/vinter. Vi är mitt under inspelningsveckan och har idag filmat tre olika tävlingar där dagen slutade med en utslagstävling och en familj fick packa sina saker och åka hem. Programmets koncept är att sju stycken sportintresserade och framförallt väldigt tränade familjer tävlar om titeln ”Sveriges starkaste familj”.

Familjerna bor i ett läger med tält och genomför varje dag minst 1 och max 3 tävlingar för att ta sig vidare i tävlingen. Vi filmar i totalt 8 dagar men är i Åre 11. Två rep och preppdagar innan och sen nedrig någon dag efter. Min roll på plats är inspelningsassistent. En roll som är superlärorikt och roligt. Jag får väldigt olika och varierade uppgifter och får hänga med på allt jag vill. I förproduktionen fick jag ansvaret för att boka alls resor, boka hyrbilar och snöskotrar som vi använder nu under inspelningarna. Jag hjälpte även till att avlasta projektledaren med olika mat och teamlistor samt beställde massa olika grejer till inspelningarna.

Nu här på plats i Åre har jag fortfarande ansvaret för lite logistik, inhandlar en del grejer men hjälper även till under inspelningarna, något som jag tycker är superroligt.

Emma Heinonen, Media TV-produktion 2