Blogg 2. Jag tänkte att jag ska gå igenom mer från min första praktik som var på Bachelor som var på produktionsbyrån Warner Bros. Det första jag fick göra var att söka årets Bachelor. Det är mycket steg som även gäller när man väl har hittat en, dom ska få träffa en psykolog som tillhör WB samt få en nära kontakt med redaktörerna och producenten plus att i år skulle de vara två stycken Bachelor så det blev dubbelt så svårt.

Sen kommer tjejerna, där väller det in supermycket ansökningar, så det första man gör är att boka in dom på intervju, när alla har gått vidare till steg två fixar man olika stationer som dom får träffa. Till exempel ett rum med producent samt redaktörerna, psykolog och projektledare. Sen sållar man ut vilka som har gått vidare.

Men strax veckan därefter kom corona till Sverige och vi fick avbryta hela produktionen. Jag blev helt utan praktikplats från en dag till en annan och fick råpanik! Men det löste sig till slut och jag trivs supermycket där jag är nu fast vi jobbar hemifrån. Nästa inlägg tänker jag berätta mer om min nya praktikplats.

Mimmi Sundkvist, Media TV-produktion 2

Blogg 1. Jag praktiserar just nu på Stella Nova Film där jag castar för en ny serie på SVT som är hemlig. Men jag kan säga att det handlar om en “förbjuden romans på 30-50 talet” och det här är annorlunda vad vi har jobbat med på utbildningen eftersom det här är mer åt “film”-hållet och jag lär mig jättemycket gällande hur man ska tänka och även hur man ska tänka när man filmar, tex att man inte filmar kronologiskt.

Det är helt klart en utmaning eftersom allt sker på distans just nu, även om hur man ska läsa manus och hur man ska casta skådespelare men jag känner att jag dras mycket åt film hållet än vad jag gör för tex reality som jag provade på innan. Man har fullt upp 24/7 genom att gå igenom manus och hur man ska casta och försöka komma ihåg scenerna och exakta vilka karaktärer som behövs just där. Jag är så glad att jag får chansen att få ändra lite spår och prova på nått annat och känner att det är mer här jag hör hemma.

Inspelning kommer inte ske fören 22 juni så jag kommer förlänga min praktik till 24 juli. Innan Stella Nova film var jag på Warner Bros och jobbade med castingen inför Bachelor 2020, men tyvärr blev allt inställt på grund av corona.

Mimmi Sundqvist, Media TV-produktion 2