De två första veckorna på Kulturnyheterna har bara rusat förbi. Med darriga ben steg jag in på det första redaktionsmötet och fick hälsa på alla redaktörer, reportrar och fotografer. Nervositeten lade sig så småningom när jag märkte hur trevliga alla var. Dom var ju inte alls sådär farliga som i drömmen jag haft natten innan.

Efter mötet fick jag följa med en reporter och fotograf till ett bokförlag där Kristofer Andersson väntade för en intervju. Hans nya bok DIY (do it yourself) skulle precis släppas, tillsammans med honom väntade artisterna Silvana Solo och Min stora sorg som medverkar i boken och pratar om hur de använt sig av DIY i sitt kulturutövande. Även om jag mest fick vara assistent var det kul att få komma ut på jobb redan första dagen och se hur allt går till.

Väl tillbaka på redaktionen började jag researcha och fick tag i en person som kunde vara med i min handledare Abdul Hibombos inslag. Och till min förtjusning fick jag veta att jag själv skulle få göra intervjun. Så dagen efter åkte jag ut tillsammans med en fotograf till en liten operastudio och intervjuade en operasångare om nedskärningarna på Statens musikverk. Vi fick även en liten men fantastisk minikonsert, då vi gärna ville ha med hennes sång till inslaget.

Efter redigering tillsammans med Abdul och redigerare fick jag speaka och inslaget sändes på torsdagen. Det var en sådan konstig, pirrig och häftig känsla att se och höra det man gjort sändas på tv.

Efter det fick jag börja med mitt helt egna inslag som skulle handla om Kingsizegalan. Så från opera till hiphop med intervjuer med Aki från Labyrint, chefredaktören på Kingsize magazine och musikjournalisten Emilia Melgar. Eftersom jag är ett stort fan av svensk hophop var det ett väldigt kul jobb men också nervöst för jag ville ju att det skulle bli så bra. Efter att ha slitit mig i håret lite blev det äntligen klart för att sändas. Svettigt men kul!

Utöver det hade jag en del kontakt med kulturministerns pressekreterare angående turerna kring Thielska galleriet och Lars Ohlys KU-anmälan av kulturministern. Till slut fick vi ett uttalande av Lena Adelsohn Liljeroth, på sms.

Den här veckan har innehållit genusforskare i fjärilshuset och diskussioner om sexualiteter och vithetsnormer. Mer om det snart, nu ska jag kolla lite mer klipp från Oscarsgalan. Sugarman norpade ju en statyett inatt!

Amanda Horne, J2