Till hösten startar en ny gren inom medieutbildningen på Kaggeholms folkhögskola som riktar sig till sökande med kristen tro. Genom att samarbeta med medier och aktörer som Dagen, PMU, IBRA och Wilberforce Akademin vill Kaggeholm lyfta kristna frågor inom dagens medievärld. Media Tro riktar sig till den som vill vara med och förändra och lära sig redskapen för att påverka.

  – Vi tror att vi har mycket att bidra med genom vårt mediekunnande och praktiska arbetssätt samt skolans värdegrund inom den kristna tron, säger Johanna Litsgård Lebourne, verksamhetsledare på Kaggeholms medieutbildningar.

Media Tro är en utbildning för dem som vill arbeta inom skriv, webb, radio och TV med ett fokus på kristet innehåll. Det kan vara inom kristen press, organisation, församling eller bistånd. Media Tro är också för dem som vill jobba inom annan media och där vara med och lyfta kristna frågor.

På Media Tro ingår specialkurser inom ämnet kristen tro och kommunikation i samarbete med Wilberforce Akademin, som är en del av Svenska Evangeliska Alliansen. Andra  samarbetspartners är  i dagsläget Dagen, IBRA och PMU. Kaggeholm för samtal med ytterligare kristna medieaktörer om att vara med i utbildningen.

  – Vi tycker att det är jätteroligt att flera stora och betydelsefulla kristna aktörer vill vara med på vår satsning. Vi hoppas kunna utbilda många medarbetare som kan gå in och stötta dessa och andra aktörer i sitt viktiga arbete, säger Clas Newman som är rektor på Kaggeholms folkhögskola.

Utbildningen är anpassad till arbetsmarknadens behov och bygger på praktiskt arbete från dag ett. Det är en modern medieutbilning med fokus på det digatala berättande som finns inom TV, radio, press och webb.

De sökande ges möjlighet att välja kurser som är anpassade för att arbeta inom exempelvis kristna medier och andra organisationer inom kristenheten. Till hösten startar den nya utbildningsgrenen och redan nu går det att söka Media Tro.


  – Vi hoppas såklart att så många som möjligt får upp ögonen för Media Tro och ser möjligheterna att vara med och förändra och påverka samhället, säger Johanna Litsgård Lebourne, verksamhetsledare på Kaggeholms medieutbildningar.

För mer information se www.kaggeholm.se/media-tro