Torsdag 23 maj. Kärlek på jobbet är underbart! När prestationsångesten kryper fram då kommer ekonomiansvarige på Frias labrador och gosar upp huvudet i famnen på en. Jag har precis skickat mina långis-texter till alla forskare och experter som har uttalat sig så de får kommentera och det känns ungefär som att sitta i Fritt fall och vänta på att den ska släppa. Men då kommer lilla finis-hunden och viftar med svansen på mig så jag blir helt täckt av hundhår.

Medan jag väntar på svar har jag fått göra hederliga notiser och nyhetstexter igen och det är SÅ KUL att få vara lite rapp igen. Nu börjar svaren från några av de intervjuade trilla in och det är precis lika oläskigt att läsa som Fritt fall är när den väl har släppt. Pjuh.

Matilda Träff, J2

 

/matilda

Tisdag 21 maj. Att förklara komplicerade saker enkelt – it’s a struggle! På Fria Tidningen är det mycket vapenlagar, miljögifter och politiker som först inte svarar och sen har som yrke att kunna snacka bort en med innehållslöst dravel.

Nu såhär till slutet av praktiken har jag fått uppdraget att skriva en längre fördjupande artikel och valde att skriva om stadsodlingar. Enkelt ju – krok: ett miljöprojekt som kan vara en lösning på framtidens matförsörjning. Frågeställning: är stadsodling i sina olika former lösningen på matförsörjningsfråga i framtiden? Men idag upptäckte jag plötsligt att jag sitter med massa trådar och 15 000 tecken innan jag ens har gjort klart alla intervjuer. Min handledare/redaktör har nu löst det hela med att jag får bryta upp det i två texter, en med inrikesvinkel och en med utrikesvinkel.

Dagens misslyckande är däremot att Jordbruksverket inte har samlad statistik på Sveriges livsmedelsimport, så nu får jag fundera på om det är värt det och om jag överhuvudtaget har mattehuvud nog att samla in statistik över import på de vanligaste livsmedlen och sedan räkna ut ett procentuellt snitt.

Dagens roligaste var att få vara med på redaktionens allra första grävmöte. Ny grej här alltså. Dock ligger det ju i sakens natur att jag inte kan avslöja något om kommande scoop…

Matilda Träff, J2