Första timmen. Vem och vad får ta plats i kulturen? Vilken konst väljs ut och vilken väljs därmed bort?Vi träffar personerna utanför kulturens stereotypa ramar. Skådespelerskan Maria Nohra sätter upp en enmannaföreställning om hennes Libanesiska mamma, kulturkrockar och boxning. Vi får följa med under förberedelserna på Unga Klara teater. I studion blir det kulturkonfetti när vi får besök av Frida Spång, som verkar på kulturens alla områden. Sedan går vi på jakt efter den glömda kulturen. En jakt som tar oss ända in i Naturhistoriskas gömda skrymslen. Tune in klockan 10!

Andra timmen. I strålkastarljuset står oftast artisten eller skådespelaren. Men vilka roller finns egentligen som inte syns men som spelar lika stor roll för produktionen? Och vem är kvinnan på 50-lappen? Mellan 11:00 – 12:00 får ni följa med Radio Kaggeholm på en resa genom kulturhistorien. Från 1800-talet till 2000-talets skapelse. Vi kommer även att gästas av studiosångerskan Lovisa Birgersson och kika in i maskörens värld.

Tredje timmen. Är kreativiteten medfödd eller kan vi träna upp den? Ninni Daelander kommer berätta om hennes kreativa liv. Vi kommer få följa med make up artiststen Julia Finnström på hennes arbete. Uttryck och identitet står på schemat mellan 12.00 – 13.00. Diskussioner om kroppsuttryck, hur vet vi om någon ljuger? Även så ska vi plocka fram de gamla samlingarna, vad samlade man på som yngre och vad samlar vi på fortfarande?

Lyssna här eller på FM 101,4:

Get Flash to see this player.

Länk för mobiltelefoner:

Klicka här: