juliany

Hej hej hallå dagboken !

Den här veckan är det min tur att blogga från praktiken. Julia Johansson heter jag och idag har jag gjort min andra dag på min nya praktikplats. Min tidigare praktik som scripta på Brynolf och Ljung Street Magic slutade i månadsskiftet och nu har jag sökt mig vidare till MexikoMedia där jag ska jobba som projektledarassistent.

När jag kom in i morse var det full rulle på kontoret. Många nyanställda och trångt kring redaktionsborden. Jag passade på att hämta min dator och en kopp kaffe innan jag satte mig ner vid mitt skrivbord och började jobba. Hittills har mina dagar gått ut på att försöka sätta mig in i alla projekt som är igång. Projektledaren som jag assisterar håller i trådarna för fem olika produktioner samtidigt (snacka om multitasking!) så det är en hel del att sätta sig in i. Men så här långt känns det bra.

 

Tisdag 21 april
Började dagen med att skära upp gurka. Väldigt mycket gurka! På tisdagar har vi nämligen gemensam frukost här på MexikoMedia. Varje vecka är det en ny redaktion som har ansvar för frukosten och den här veckan var det våran som hade ansvaret. Eftersom det är så många nya ansikten här på redaktionen denna vecka så gjorde vi en gammal hederlig namnpresentation i stil med ”hej jag heter …. jag jobbar som …”. Väldigt välkommet för mig som aldrig minns några namn.
Resten av dagen var det möten som gällde. Först hade jag catch-up med min projektledare. Vi gick igenom mål med min praktik här och jag fick massa matnyttiga tips att använda mig av. Det är väldigt intressant att jobba nära olika projektledare och se hur de jobbar. Har bland annat lärt mig mer om avtalsskrivning idag. Mycket nyttigt och något jag haft väldigt begränsad kunskap kring innan.
Därefter var det dags för produktionsmöte med producenten som började i måndags. Mycket snack kring anställningar, team och olika praktiska lösningar på location. Efter en sen men go lunch i solskenet på altanen hann jag kontakta några hotell innan jag gled vidare på möte med Producenten och Exekutiva och Projektledaren för programmet vi jobbar med. En minst sagt produktiv och inspirerande dag!
Onsdag 22 april
Research, research, research. Idag har telefonen varit min bästa vän. Har försökt beta av punkter från gårdagens möten en efter en. Det tar längre tid än man tror att ringa runt och styra och ställa i olika praktiska saker och det kommer ständigt in nya önskemål att addera till att-göra-listan. Har ett flertal dokument som bara blir längre och längre. Namn, kontaktuppgifter, tider och överenskommelser som adderas till under rubriker som boende – team, boende-gäster, bra kontakter, mat, personal. Tomtens önskelista släng dig i väggen! Min lista kommer slå allt.
För övrigt har jag hamnat i teknikmecka. De nästkommande månaderna nås jag på tre olika telefoner. Två härliga gamla stenar á la modell Nokia något och en smartphone. Om inte technostressen infunnit sig innan så är den definitivt på väg nu! Har dessutom blivit tilldelad en laptop som jag förfogar över under min anställning. Det är en smidig lösning. Min förra dator klarade inte ens av att spela upp mina mobilfilmer i realtid. Helt klart en uppgradering!
Torsdag 23 april
MEXIKO1
Man kunde känna det i luften redan när jag klev in genom dörren i morse. Det var fest på gång. Diskussionerna kring klädval gick varma och efter lunch spärrades köket för förberedelser. Vi som inte engagerades i pingisbordsbärande, flaggupphängning eller popcornspoppning arbetade vidare som vanligt på redaktionen. På eftermiddagen anlände badkaret med is och anmälningslistan till Beer-pongen började fyllas i.
MEXIKO3
 MEXIKO2
Jag vet inte om det generellt är mycket fest eller om det bara är jag som lyckats pricka in festveckorna på mina båda praktiker. Kul är det hur som helst. En del både nytt och gammalt Mexiko-folk dök in lagom till pizzan och det blev allt som allt en väldigt trevlig kväll. Imorgon nya tag!

Fredag 24 april

Förutom att alla mina anteckningar sprungit iväg från mitt skrivbord var festen som bortblåst när jag gled in till kontoret i morse. Efter en stunds jakt fann jag allt bakom persiennerna till det stora fönster som vetter mot vattnet och kunde köra igång.

Därefter bar det av på en mötesdag som heter duga. Efter att ha inlett dagen med lite mail och research satte jag mig ner med min handledare för en catch-up. Gick igenom allt jag searchat fram och diskuterade igenom våra alternativ.

När vi var klara kom producenten och exekutiva in och vi fortsatte mötet med tema personal. Det är spännande att se hur viktiga alla specialkunskaper är när det kommer till anställning. Ju mer mångsysslare du är desto intressantare blir du. Din udda hobby kan verkligen vara avgörande för om du får jobbet eller inte. Kul!

När klockan började närma sig tolv anlände projektledare nummer två och det blev ett par timmar om rent praktiska detaljer kring programmets innehåll. Det är väldigt mycket som ska fixas och väldigt tight om tid men det ska nog lösa sig.

 

När mötet var slut åt jag en supersen lunch som min fantastiska kollega hade fixat åt mig. Därefter gjorde jag en sista research och sammanställning inför söndagens besök till location, tog mitt pick och pack, highfivade några klasskompisar vid Skanstulls tunnelbanestation och drog till Åland. Och här sitter jag nu och blickar ut över Ålands hav och förbereder mig på en riktigt härlig och lugn helg på hemmaplan. En fin och händelserik första praktikvecka må jag säga och med detta signar jag ut och lämnar praktikbloggandet vidare till nästa person.

Allt gott

Julia