Tidningen Arbetet, måndag 7/5/2018
Veckan har varit hetsig och lugn, spännande och stressande. I måndag gick jag och min kollega Mårten till ledamotshuset och vi intervjuade Annie Lööf. Se bilden. Vi ställde henne till svars för partiet arbetsmarknadspolitik. Det är vår vinkel eftersom vi är facklig tidning. Ägarna är LO men de blandar sig inte alls i vår journalistik. Det är alltså fritt. Mötet med Annie Lööf ägde rum i hennes kontor och det var väldigt intensivt. Vi fick bara en halvtimme, och det skulle fotograferas också. Hennes pressis med oss genom hela vår intervju och spelade han också in allt som sades vilket är begripligt, så att de vet att inget kan tas ur sitt sammanhang.

Tisdag 8/5/2018
Dagen har inneburit att man ska gå igenom texterna och korrigera det som är fel. Nästa nummer som kommer att skickas till trycket på tisdag har jag gjort min stora jobb som jag jobbat med sen slutet av mars. Det är givetvis nervöst. Jag har beställt statistik från SCB för 8000 kronor (jobbet betalar) och gått igenom siffror och intervjuat människor som arbetar och människor i samhällets höga skikt. Korrigering innebär att alla går igenom allas texter, tänka på helheten, rubrik, ingress, bilder (bildvalen ska vara jämställt hos oss).
Tidningen kommer att skicka hem till alla på fredagar. I numret som ska ges ut den 18 har jag skrivit 5 texter och mitt jobb kommer att hamna, för andra gången under praktiken, på ettan. Vilket känns otroligt häftigt.

Redaktionsmötet och planering inför valåret.

Onsdag 9/5/2018
Dagen har gått ut på att ringa arbetsgivare och fråga dem om anställningsvillkor och etablering av nyanlända och utrikesfödda. Det känns väldigt kul att INTE veta vad dagen har att erbjuda. Det är alltid något nytt, nya människor att träffa, nya öden att gestalta. Många texter att skriva, alltifrån notiser till stora och långa reportage. På torsdag är vi lediga och fredag är klämdag så veckan har varit väldigt kort, väldigt intensivt och väldigt väldigt roligt.

Ibrahim Alkhaffaji, J2