Fredag 22/2

Tidig start. Upp klockan halv 6 och iväg för att få morgon synk och morgon bilder. Sen har hela dagen gått i ett. Start vid oxberg och sedan bilfärd till första vatten stoppet och så vidare in till Mora och till slut målgång och synkar. Nu på väg tillbaka till Stockholm. Glad men väldigt trött!

Jon UR 4
Trevlig helg!

/Jon

 

Torsdag 21/2

Jon UR 1

Tidigt på jobbet för resa norrut. Packade in allt i bilen och sen färd mot Mora. Väl i Mora så har vi hämtat ut ackrediteringar och fått press stickers till bilen. Sen kollade vi mål området och hur vi ska stå imorgon när tjejerna kommer i mål. Senare åkte vi upp till eldris som är sista vätske stoppet för att mäta hur lång tid det tar in till Mora med bil. Nu har precis fotografen kommit och vi ska åka till hotellet på Sollerön för att lämna bagage och sen senare ikväll ska vi göra de första synkarna inför imorgon.

Jon UR 2

/Jon

 

Onsdag 20/2

Möte och packdag. Imorgon åker jag upp till Mora för att göra ett inslag till vårt program, så dagen har mest gått åt till att packa utrustning och ringa samtal till hotell och pressavdelningar.

Programmet som jag jobbar med är ett reality program där vi ska följa 4 stycken ungdomar som ska tävla i Yrkes VM i Tyskland i Sommar. Nu under våren gör vi ”hemma hos” reportage och följer ungdomarna på deras träning inför VM.
Inslaget jag ska göra imorgon är med en tjej som heter Emmelie som ska köra kortvasan tillsammans med sin coach som en förberedelse.

Men nu är allt packat och klart. Hörs från Mora imorgon!

/Jon

Tisdag 19/2

Börjar dagen med redaktionsmöte. Massor av grejer som ska avhandlas.
Sen snabbt ner i redigeringen igen för titt på trailer materialet, fortfarande lite småsaker som måste fixas till.
Efter lunch har jag slipat på frågor till ett inslag som jag ska göra nu på torsdag och fredag. Bollade sen frågorna med min producent.
Nu tillbaka i redigering och denna gång blev allt godkänt och klart!

Jon_UR_1

/jon

Måndag 18/2

Promenad till jobbet på UR, som vanligt numera. Har gått varje dag sen jag började och det är perfekt för att komma igång och bli pigg.
Väl på jobbet så har hela denna dag spenderats i klipprummet. Håller på och klipper en trailer till en lärarkonferens. Förra veckan satt jag och producenten och klippte och idag kom också projektledaren in för att titta. Efter en längre diskussion kom vi överens om att den ska klippas om för att vara mer ”säljande”. Så nu har jag suttit hela eftermiddagen och klippt om för ny visning imorgon.

Men nu ska jag ner i gymmet och springa på bandet!

/jon