Glädje och framtidstro. Det var orden för dagen när de ombyggda lokalerna i Rörstrands slott invigdes och öppnades upp för allmänheten. Tidigare musikelever spelade fin musik och de som varit engagerade i planeringen av bygget kom fram och höll tal.

– Det känns så kul att vi äntligen kan slå upp portarna och starta igång vår verksamhet i så inspirerande lokaler som lockar till kreativt tänkande och levande kultur, säger Clas Newman, rektor på Kaggeholms folkhögskola.

Många hade samlats för att delta i invigningen av Kaggeholms folkhögskolas nya lokaler. Först ut var rektor Clas Newman och biträdande rektor Kristin Wolbe. Efter en kort inledning lämnades ordet över till Sören Eskilsson, vice föreståndare för Filadelfiaförsamlingen och engagerad i det gemensamma fastighetsbolaget som gjorde flytten möjlig. Han hälsade skolan välkommen och påminde om att skolan faktiskt en gång startade i dessa lokaler.

– Vi känner oss stolta att få överlämna detta hus till Kaggeholms folkhögskola. Det är en fantastisk mötesplats. Att ni nu är tillbaka efter 70 år i exil känns ju ännu mer fantastiskt.

Färdigställandet har varit en ständig process som pendlat mellan att bevara historien som finns i lokalerna, med anor från 1630-talet, och att samtidigt vara anpassad efter nutiden och även framtidens behov. Renoveringen har gjorts av byggbolaget Sisyfos som specialiserat sig på att jobba med gamla fastigheter.

– Det känns otroligt kul att det här slottet har blivit en plats för lärande och utveckling för människor som har framtiden för sig. Så tack för att vi har fått vara med, säger vd Olle Larsson.

Daniel Alm som är föreståndare för Pingst poängterade vikten av utbildning och hur stolt han är över de fem folkhögskolor som Pingströrelsen driver. Men ikväll riktade han sig speciellt till Kaggeholm.

– Vi hejar på Kaggeholms folkhögskola. Må Kaggeholm fortsätta vara en plats för hopp, dynamik, framtidstro, kreativitet och glädje. Så vi säger – kör så det ryker.

Han fick medhåll av Ulrik Josefsson som är verksamhetsledare för Pingst Utbildning.

– Det här är ju ett projekt för framtiden. Det handlar om att se människor växa, att se människor utvecklas, att bidra till det goda samhället och bygga framtiden tillsammans med alla goda krafter.

Besökarna fick även gå runt och titta på de nya lokalerna. De tidigare medieeleverna Samuel Andersson och André Nyström passade på att titta på den nya studion.

– Så kul att vara här. Det här ser ju så fint ut. Vad kul att det blev så bra och fräscht.