Hugo boll

Helgen 18-19 april, Sveriges Radio Gotland. Haft några riktigt intensiva dagar på slutet. I fredags testade jag gräset på Gutavallen i Visby. Efter nästan två års frånvaro var det dags för FC Gute att äntra sin riktiga hemmaplan på riktigt. Ett lyckat rep som avslutades med en straffsparkstävling med mig själv som målvakt. Godkänt med beröm blir betyget.

Jobbade också helg den gångna veckan och hängde med hundar. Visby Brukshundsklubb hade en prova på dag för brukshundar och deras ägare som nu vill träna börja motionera tillsammans. Blev mest utskälld;) Utöver det här sände jag live (HF) från en vandringsled idag. Kul att känna pirret när det går direkt i radion.

Hugo intervju

Tänkte summera några reflektioner från min praktikplats såhär långt. Är du intresserad av radio rekommenderar jag starkt att du ska söka dig till en lokal radiostation. Jag har verkligen fått testa på allt, både högt och lågt. Blandningen och mötena med olika människor som har olika intressen breddar verkligen tänket vilket jag tror alla har nytta av i sitt journalistiska tänk.

Hugo Wennström, J2

Hugo

 

Onsdag 15 april, Sveriges Radio Gotland. Idag var en dag när inget riktigt gick som vi hade tänkt oss till en början. Jag och mina kollegor kämpade på med att få fram gäster till studion efter några sena avhopp till morgondagens program. Men som alltid lyckas vi på något sätt få ihop saker och ting. Det är imponerande och inspirerande att jobba med folk som alltid hittar små finurliga lösningar.

Som jag var inne lite på i gårdagens inlägg är det mer inför och planering bakom morgonprogrammet jämfört med eftermiddagsprogrammet där jag har varit i två veckor. Här görs väldigt sällan några inslag utan krutet läggs på gäster och att HF:a vilket betyder att du är ute och sänder live.  Troligtvis ska jag testa på att göra min första HF på egen hand på fredag.

Imorgon hoppas jag på en lite mer intensiv dag ute på fältet. En sak är säkert. Ingen dag är den andra lik vilket är charmen med journalistik.  I nästa inlägg hoppas jag kunna bjuda på någon gobit från ett knäck jag varit på och så får ni framförallt en summering om min praktik hittills och lite med varför jag valde en radiopraktik.

Hugo Wennström, J2

Tisdag 14 april, Sveriges Radio Gotland. Så har turen kommit till Öjn.  För er som inte vet har jag tagit mitt pick och pack till Gotland och i synnerhet Visby. Här gör det jag gillar mest – radio.  Halva tiden är nu avverkad och tiden bara rinner iväg. Det går fort när man har roligt brukar man ju säga vilket stämmer helt med de jag får göra. Första veckorna hängde jag med nyhetsreportrarna och gjorde kortare inslag för nyheterna. Nu kommer jag från en period med eftermiddagsgänget där det handlar om att göra lite längre inslag som gärna får ha en nyhetskrok. De kommande två veckorna är det morgongänget som gäller vilket blir intressant. Då blir det inte lika många inslag som tidigare men däremot mer HF vilket ska bli kul.  Kram så länge!

Hugo Wennström, J2