Vi känner igen hans namn från bloggen Ajour och krönikorna i DN, han också har arbetat som webbredaktör på både Dagen och Expressen. Dessutom är han en före detta kaggeelev som nu alltså återigen farit den krokiga landsvägen ut till folkhögskolan.

Sociala medier är hans favoritämne och han har mycket att både berätta och ifrågasätta under timmen med eleverna.
Emanuel tycker den tekniska utvecklingen är positiv och hoppas att journalister ska använda sig ännu mer av twitter, bloggar och sociala medier för att skapa öppna forum för läsare.
– Hur många här är det som inte har ett facebookkonto? frågar han skolans medieelever. Några enstaka räcker upp handen till spridda skratt.
– Tekniskt sett har ni begått tjänstefel, Facebook är ett helt oslagbart sätt att ha kontakter, dela information och hitta läsarna, säger han.

Emanuel har mycket gott att säga om öppna forum men pratar också om riskerna och följderna av att världen nu umgås mer via datorn än IRL, eller AFC (Away From Computer).
– Verkligheten har nästan blivit mindre intressant än historien vi vill berätta om den. Vi umgås med våra vänner men är mer intresserade av att hitta något att instagramma om under tiden, än att faktiskt prata med varandra.

Eleverna skruvar lite på sig. Alla känner igen sig när Emanuel konstaterar att internet fortfarande är i en pubertetsfas.
– Vi vill testa precis allt, och alldeles för mycket. Sociala medier har på många sätt blivit blivit ett bekräftelseträsk. Det krävs ett större ansvar nu än när man bara kastade suddgummi på tjejerna för att få veta om de var intresserade.

Han avslutar genom att lugna den lyssnande skaran med att han tror att vi börjar hitta en mognad på internet där vi sätter gränser för vad vi delar med oss av. Efter en timma har Kaggeholms elever både fått skratta, rynka pannan och tänka till kring hur vi hanterar både iPhone, Instagram och Blondinbella.

Ellinore Carlsson, J1