Hej Hopp! För er som läste mitt första inlägg så berättade jag att jag har fått göra en del castingar och provfilma massa människor på praktiken. Det är en superskojig grej och jag gillar verkligen att göra den uppgiften. Hela denna vecka har bestått av castingar för min del. Vi ska casta fyra personer till en reklamfilm för ett läkemedelsbolag. Igår hade vi ca 20 personer inne hos oss på kontoret och idag kommer lika många.

Oftast har vi försökt para ihop våra personer så de kan spela mot varandra men ibland så måste även jag agera framför kameran. Det är något jag gärna gör men det är ju såklart nervöst för mig med. Vad jag lärt mig under castingar är att det är så många grejer som ska klaffa för att den personen ska bli vald. Dels måste den vara tillgänglig, ha rätt  ”look”som passar kunden (företaget) och sen såklart om den klarar att agera framför kameran. Man kan ha en favorit men sen så kanske regissören eller kunden har en helt annan åsikt. Det är väldigt spännande att få följa den processen. En annan rolig grej som kan hända en praktikant på praktiken är att man gör fel med låset på toaletten. Hände också igår och en av regissörerna klev in, som tur var så tvättade jag bara händerna. Men det hade kunnat gå RIKTIGT illa!

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och snart börja traska mot kontoret. Kl 09.20 kommer en HEL familj och ska provspela för oss, det blir roligt och intensivt. Sen efter det kommer vi ha lite pauser för att kunna tanka in allt material och göra snygga mappar så regissören kan kolla igenom de castingar hon inte kunnat vara med på.

Hoppas ni får en fin dag!

Ida Wikfeldt, TV2