Radio Vikings närradio. Vi har haft Accordeon Stockholm på besök för en spelning här på Radio Viking 101,4. Sju stycken dragspel, två gitarrer, och en kontrabas. Ur ljudtekniskt perspektiv är det en utmaning att sända det live, milt uttryckt. Jag försökte hitta balans i ljudupptagningen genom att koppla upp så många mickar jag bara kunde och ställa ut dem i rummet där jag gissade att de skulle skapa en bra helhetsbild av musiken.

Efter lyssnande, flyttande av mickar, och mixande med frekvensen för varje mick så lyckades det till slut uppnå någon slags godkänd nivå. Efteråt kom den härliga tanken av att om jag klarar det här, då klarar jag allt i en radiostudio. Mina lärare på Kaggeholm kan intyga att jag inte är den mest teknik-älskande elev de har haft genom åren. Jag brukar vara den som efter en minuts datastrul hellre kastar ut datorn genom fönstret och köper en ny än att problemsöka tills jag hittar felet. Tålamod med teknik har jag inte varit berömd för. Nu blir det till att klippa en intervju med Åsa Jinder, nyckelharpans kändaste ansikte i Sverige och även mor till Little Jinder, som fått en framgångsrik karriär i mer poppiga sammanhang.

Jonas Lundström, J2