Jag har ett eget program onsdagar på Radio Viking. Namnet är ”Strömavbrott”, temat är akustisk musik, och tanken är att visa upp både okända och kända artister som spelar akustiskt. I framtiden ska jag bjuda in artister till intervjuer och livespelning i studion, tänker jag. Akustiskt givetvis.

När jag väl sitter där i sändning och vet att tusentals lyssnar till vad jag säger så är det inte alltid lika lätt att samla sina tankar som framför en god vän i ett filosofiskt samtal. Tekniken ska hållas kolla på, och samtidigt ska man låta avslappnad och ha ett kontinuerligt flöde i snacket. Men det har gått överraskande fort att komma in i det och idag känner jag mig bekväm. I värsta fall pratar jag mindre och spelar mer musik.

Stationen har två ljudbord som de sänder från, och den här gången hade jag tänkt inviga det nyare bordet som jag just precis lärt mig. Bordet ligger i fikarummet på stationen och plötsligt kommer styrelsen för Närradioföreningen in under sändning. Dom hade tydligen årsmöte, vilket jag inte räknat med, så jag får börja avrunda programmet i förtid. En lärdom om att kolla schemat för studion lite mer noggrant.

Är det något jag uppskattar här på Radio Viking så är det att min handledare har en avslappnad och förlåtande inställning till misstag, vilket gör det lättare att lära sig. För teknik, direktsändning och kreativitet vid ett och samma  tillfälle kommer att generera misstag, var så säker.

Man lär så länge man lever, om man vill.

Jonas Lundström, J2