Lördag 4/3

Efter tolvslaget satt jag och Emma i vår tanzanska familjs vardagsrum, redo att åka mot flygplatsen. Kvällen hade varit lång. Med gäster från både City Church och grannhusen bjöds det på en festmåltid i ”vårt” hus. Efteråt skulle jag och Emma fotograferas med alla gästerna. Det blev ett perfekt avslut på denna långa resa i Tanzania!

IMG_1863Väskorna var färdigpackade. Varenda kubikcentimeter av väskornas volym är nu utnyttjade till fullo! Det krävdes en större kraftansträngning till att stänga väskan denna gången för min del. Efter en månad i Tanzania finns det ju inte så mycket plats kvar i väskan, till skillnad från hjärtat där hela Tanzania får plats!

På flygplatsen kramade vi om våra tanzanska ”föräldrar” och tog farväl innan vi gick bort till säkerhetskontrollen. 04:05 lämnade vi tanzansk mark, 16:40 (svensk tid) var vi hemma i det underbart kalla Sverige!

Något som både mangen och kylskåpet på kagge saknade var mat, svensk MAT! IMG_1846Det var en fröjd att gå in på Ica igen. Vi plockade på oss mat vi saknat under veckorna som gått och rullade sedan vidare mot kaggeholm.

Det kändes väldigt konstigt att komma tillbaka till kagge. Att komma tillbaka till sitt rum man lämnat för en tid sedan, känns så långt borta. Det känns lite som att tiden har stannat här sedan jag lämnade det. Eller är det jag som har färändrats? I vilket fall är det dags att starta tiden igen och ladda inför skolstarten på måndag.

/Esther