Men hej! Väckte jag er? Det är Gustaf här igen. Som fortfarande praktiserar på FLX. Lovade ju att göra en uppdatering till idag (torsdag). Även om den nu kommer på fredag. Så håll i hatten, här kommer en tillbakablick.

Idag ställdes klockan på en halvtimme tidigare, ingen kioskvältare till nyhet tycker kanske ni. Men det kräver en del av en. Igår under loggningens sista etapp så blev jag tillfrågad av projektledaren om jag kunde hämta ut en bil som behövdes under inspelningen. Självklart. Älskar ju bilar. Han undrade också om jag kunde ansvara för att ta lite pressbilder, ett viktigt moment. Självklart det med.

Buss, tåg, Voi, den sistnämnda för är det är kul och miljövänligt. Helt värt ett par stelfrusna händer. Så var jag framme på Östgötagatan. Bilen i hand, värmen på 800 grader, nu mot inspelningen!

Efter ett trassligt parkeringsletande hittade jag till slut min destination. Ett kafé med annorlunda karaktär, där det skulle tas scener och klippbilder till programmet. Man får se till att vara alert och behjälplig när fotografen behöver assistans. Och det kan vara allt från att rigga upp lampor till att ha objektiven nära till hands.

Sagt och gjort. Nu blir det att packa bilen och ta lite lunch. Sen blir det mer filmande.

Väl på plats fick vi ta lite snabba beslut. Pga pressad tidsplan hade vi inte hunnit reka området på passande locations. Men efter noggrann överläggning kom vi fram till att det var bäst att ta det som det kommer. Jag agerade lite allt-i-allo. Assisterade fotografen, körde och lämnade och försökte röra mig i skuggorna bäst jag kunde.

När vi var klara så körde jag folk till sina destinationer. Jag och fotografen passade på att göra en back-up på materialet, viktigt att ingenting går förlorat. Sedan bar det av hemåt och kan gladeligen säga att loggningen nu är i fas. Imorgon, händer det ännu mer spännande. Jag och Josefin ska ut spela in en del till vår del av programmet på förmiddagen. Sen vet vad man aldrig vad som händer, väl tillbaka i Wicanderska Villan. Mer om det i nästa, mitt sista inlägg.

Gustaf Silveby, TV2