Utesändning idag! Förberedelserna för den här tisdagen har varit igång ett tag och nu var det äntligen dags att bege sig ut från studion. Jag, de två programledarna och en tekniker sände från Mälardalens högskola som ligger i Västerås. Så varför högskolan och varför just nu? Det är en ganska stor skola som rymmer många utbildningar och snart stänger möjligheten att söka in till höstens utbildningar. Så tanken var att på temat utbildning få fatt på ett gäng studenter och andra från högskolan som vi kan intervjua. Programmet jag är på just nu rymmer stort som smått och har en lättsam ton och brukar spänna över alla möjliga ämnen, men minst en dag i veckan så är det en ”temadag”.

Vi begav oss till högskolan i god tid innan för att packa upp alla grejer (allt från P4-flaggor till godisskålar skulle fram). En av kanalens tekniker hade redan varit på plats i mer än en timme innan oss så alla tekniska pryttlar och mojänger var redan klara, härligt! Just den här dagen flyttade hela studion ut med högtalare, mickar, mixerbord och så vidare, men ofta när det är intervjuer ute på plats så tar man med en ryggsäck. Då ger sig en reporter ut själv och kör live i typ fem minuter och åker sen tillbaka till studion där programledaren är ansvarig. Men när studion ska flyttas så är det betydligt mer meck för att få allt att funka. Allt gick galant och tekniken var med oss hela vägen.

Jag var med och intervjuade bland annat några från studentkåren som pratade om varför de finns och vad de gör, sen pratade vi också om overallerna och deras upptåg som ofta förknippas med kåren. Många intervjuer blev det under förmiddagen, en studievägledare var med, en historiker och en forskare. Vi hade inte bokat upp någon student sen innan utan hoppades på att fånga några som gick förbi eller att någon kom fram. Det fanns en whiteboard i entréhallen där vi skrev att studenterna var välkomna fram till oss. Det var flera som gjorde det vilket var jättekul! Det blev ett spann från en beteendevetare, en från en ledarskapsutbildning och ingenjörer. Det är ju det där med att inte bara prata om utan med.

Jag får vara på olika program på kanalen veckovis så jag är jätteglad att jag lyckades tajma att vara på förmiddagsprogrammet just idag!

Amanda Hemberg Lind, J2