Media TV-produktion

Media TV-produktion på Kaggeholm handlar om storytelling som berör. Du deltar i studioproduktioner och tar fram ett pilotavsnitt i realityformat. Du jobbar med targeted content och berättande i form av text, grafik, motion graphic och inslag. Vi ger dig förutsättningarna att arbeta med rörlig bild – där du vill.

 

Ansökan öppnar i vår

År 1

Vi jobbar med storytelling - att berätta en historia. Du lär dig digital produktion - kamerateknik, inslagsproduktion, redigering i Adobe Premiere, Photoshop, WordPress och After Effects. Med hjälp av verktyg som Google analytics tittar vi på spridning, påverkan och målgrupp. I Content creation för sociala medier hittar du och skapar berättelser för flera kanaler. Vi analyserar och utforskar TV-format, anpassar produktioner efter plattformarna för publicering. Vi jobbar med entreprenörskap där du gör verklighet av dina idéer. I omvärldsorienteringen analyserar vi medielandskapet och lär oss källkritik, tar upp samhällsfrågor och jobbar med civilsamhället.

Året avslutas med en utlandsresa där kursdeltagarna väljer gemensamt resmål. De senaste åren har vi rest till Aten, Lissabon och Amsterdam. Första året läses till stor del tillsammans med Media Content-produktion.

År 2

Året inleds med att vi producerar ett pilotavsnitt inom realityformatet. Vi lär oss pitcha idéer och går igenom rollerna i en produktion. Efter det jobbar vi i studio med flerkameraproduktioner där du provar de olika rollerna som programledare, producent, bildproducent, ljudtekniker och fotograf. Hela sista terminen gör du praktik på produktionsbolag, redaktion, intresseorganisation eller annan plats inom medievärlden.

Hur går ansökningen till?

År 1

Kurser under året:
Storytelling

Du lär dig grunderna i att berätta för digitala kanaler. Vi jobbar med kamerateknik både för rörlig bild och stillbildsfoto samt redigering i Adobe Premiere och Photoshop. Dramaturgi och manusskrivande – hur man berättar en historia samt ljudbearbetning och ljussättning.

Masterclass: Kreativ Produktion

Du får utrymme att skapa en produkt utifrån en egen idé inom digital storytelling.

Den personliga berättelsen

Du gör ett porträtt med rörligt material på en person du inspireras av.

Berättande som berör

Du skriver texter för olika kanaler. Vi går igenom grunderna i journalistiskt skrivande och analyserar vad det är som får en text att lyfta, bli läst och delad.

Format för TV-produktion

Vi analyserar och jämför format inom rörlig bild. Vi tittar på berättartekniker och dramaturgi inom olika TV-format.

Grafik i digital produktion

Du lär dig använda visuella effekter i rörligt media med programmen After Effects och Photoshop.

Social video

Du jobbar med rörligt content . Vi tittar på hur man får något att bli engagerande och hur du berättar komplicerade saker på ett enkelt sätt.

Content produktion och sociala medier

Du lär dig berättande i olika sammanhang. Vi analyserar och producerar content anpassat efter uppdragsgivare, målgrupp och plattform. Du formar innehållet för att få ut det i sociala medier och maximerar spridningen med hjälp av Google Analytics. Du skapar din publiceringsplattform i WordPress.

Medielandskapet, omvärldsanalys och civilsamhället

Vi följer med i samhället både globalt och lokalt och diskuterar aktuella och viktiga händelser. Vi tittar på hur medievärlden ser ut, går igenom källkritik och pressetikens grunder samt undersöker hur man kan använda sig av och engagera sig i civilsamhället för att lyfta frågor och påverka.

Livsåskådning och personlig utveckling

Vi pratar om värderingar - vilka vi är, vart vi kommer ifrån och vart vi är på väg. Vi tar upp sådant som har med yrkesrollen inom media att göra - det kan handla om att tala inför grupper, argumentera för sin åsikt eller jobba med att hantera stress och press.

Resa och entreprenörskap

Vi åker på utlandsresa där du jobbar med content på plats. Du lär dig pitcha utlandsprojekt till mediehus och andra aktörer samt förhandla om uppdrag och ersättning. Vi går igenom hur du startar och driver ett företag.

År 2

Kurser under året:
Reality pitch - producera ett pilotavsnitt

Du skapar och producerar ett pilotavsnitt inom realityformatet. Vi går igenom manus, regi och location. Tillsammans med redaktionen är du med och pitchar idéer samt omsätter förslaget till en riktig produktion med de olika rollerna som projektledare, producent, inslagsproducent och fotograf.

Studioproduktion och flerkamera

Du jobbar med flerkameraproduktion och är med och skapar flera studioproduktioner som sänds live på nätet.  Du går in i de olika rollerna som programledare, producent, bildproducent, ljudtekniker och fotograf. Du lär dig producera innehåll som berör samt skapa engagemang för produktionerna på sociala medier.

Praktik

Hela sista terminen gör du praktik. Du väljer var i TV-världen du vill jobba med rörlig bild. Du kan också dela upp praktiken på olika ställen exempelvis på produktionsbolag, redaktion och intresseorganisation.

Blogg från elever

Långa dagar på praktiken

Hej, Den här morgonen spenderades med Leif GW. Där vi skulle synka honom i olika ”brottsmiljöer” som hör till respektive avsnitt/brott. När man spelar in med Leif så går det undan, det är inte mycket till omtagning eller liknande, utan man ska helt enkelt vara beredd...

läs mer

Nattinspelning på Antons praktik

Hej, Idag har vi haft nattinspelning. Vi träffades kl 19.00 borta i Årsta, för att sedan bege oss in mot stan. Vi började med att filma på en bar på söder. Det var roligt men ganska jobbigt pga av alla fulla människor som ska fråga och lägga sig i.     När...

läs mer

Anton roddar med GW:s mord

Hej, Jag har haft min praktik på STO-CPH, närmare bestämt GW:s mord. Ett program där Leif GW återberättar om mord och gamla fall, som sedan återskapas i video. Min uppgift i teamet är att vara teknikansvarig. Det innebär att jag varje morgon åker hem till...

läs mer

Lärare på utbildningen

Mats Levander

Mats Levander

Biträdande rektor & verksamhetsledare

Mats är medieutbildad på Kaggeholm och har sedan dess arbetat med media i över 30 år. Utöver att vara kursledare för årskurs två undervisar han i bla storytelling, dokumentärfilm och flerkameraproduktion. Kontakta Mats. 

Linda Karlsson

Linda Karlsson

Lärare

Mer info kommer snart. Kontakta Linda. 

Mattias Stjernqvist

Mattias Stjernqvist

Lärare

Mattias har arbetat som journalist på SR, SVT och TV4. Han började som lokalreporter, därefter blev det jobb på bland annat SR Ekot, Studio Ett och P1-morgon. Mattias har också varit på SVT-nyheter och Aktuellt och Rapport. Kontakta Mattias.

Agneta Karlsson

Agneta Karlsson

Lärare

Agneta har arbetat som producent och journalist på SVT, Sveriges Radio och UR i över 20 år. Hon är utbildad tv- och radioproducent och har gjort allt från Nobelsändningar till barnprogram. Nu undervisar hon i tv-produktion och journalistik och jobbar med Hitlåtens Historia och Pop och politik. Kontakta Agneta.

Kostnader

Boende & Mat

HT 2018 VT 2019
Internat (boende och mat), lägst 15 000 kr 24 000 kr
Internat (boende och mat), högst 17 500 kr 27 500 kr
Externat (endast mat) 4 800 kr 5 700 kr

Studierelaterade kostnader

Samtliga studerande (deponeras per läsår) 800 kr
Resa under första läsåret 9 000 kr

Terminsavgifter

Försäkring 50 kr
Kodlås 50 kr
Studiematerial 300 kr
IT 300 kr
Kurskostnad per termin 3 800 kr/termin
(termin 1-3)

Media TV-produktion är för dig som vill skapa din framtid inom TV och rörlig bild.

 

Ansök nu