Media TV-produktion

Media TV-produktion på Kaggeholm handlar om storytelling som berör. Du deltar i studioproduktioner och tar fram ett pilotavsnitt i realityformat. Du jobbar med targeted content och berättande i form av text, grafik, motion graphic och inslag. Vi ger dig förutsättningarna att arbeta med rörlig bild – där du vill.

 

Ansökan öppnar i vår

År 1

Vi jobbar med storytelling - att berätta en historia. Du lär dig digital produktion - kamerateknik, inslagsproduktion, redigering i Adobe Premiere, Photoshop, WordPress och After Effects. Med hjälp av verktyg som Google analytics tittar vi på spridning, påverkan och målgrupp. I Content creation för sociala medier hittar du och skapar berättelser för flera kanaler. Vi analyserar och utforskar TV-format, anpassar produktioner efter plattformarna för publicering. Vi jobbar med entreprenörskap där du gör verklighet av dina idéer. I omvärldsorienteringen analyserar vi medielandskapet och lär oss källkritik, tar upp samhällsfrågor och jobbar med civilsamhället.

Året avslutas med en utlandsresa där kursdeltagarna väljer gemensamt resmål. De senaste åren har vi rest till Aten, Lissabon och Amsterdam. Första året läses till stor del tillsammans med Media Content-produktion.

Inför ansökan:
Antagningsdagar 7-9 maj 2019
Läs mer här. 

År 2

Året inleds med en kurs i storytelling i dokumentärfilm. Efter det jobbar vi i studio med flerkameraproduktion där du provar de olika rollerna som programledare, producent, bildproducent, ljudtekniker, studioman och fotograf. Kursen leder fram till produktion av en gala vi gör tillsammans med en biståndsorganisation. Andra halvan av höstterminen ägnas åt realityformatet. Vi lär oss olika genrer och går igenom olika roller i reality.  Tillsammans producerar vi pilotavsnitt utifrån egna idéer som sedan pitchas på TV-kanal. Hela sista terminen gör du praktik på produktionsbolag, redaktion, intresseorganisation eller annan plats inom medievärlden.

Hur går ansökningen till?

År 1

Kurser under året:
Grundkurs medieproduktion

Mer info kommer sen.

Content produktion och sociala medier

 

Du lär dig berättande i olika sammanhang. Vi analyserar och producerar content anpassat efter uppdragsgivare, målgrupp och plattform. Du formar innehållet för att få ut det i sociala medier och maximerar spridningen med hjälp av Google Analytics. Du skapar din publiceringsplattform i WordPress.

Berättandets grunder

Mer info kommer sen.

After Effects & Social video

Mer info kommer sen.

Format för TV-produktion

Mer info kommer sen.

Masterclass Kreativ produktion

Mer info kommer sen.

Journalistiskt berättande på olika plattformar

Mer info kommer sen.

Entreprenör och frilans

Mer info kommer sen.

Utlandsprojekt

Mer info kommer sen.

Fokus

Mer info kommer sen.

År 2

Kurser under året:
Reality pitch

Kursen är för dig som vill fördjupa dig i reality-TV-formatet och vill jobba i TV-branschen. Reality är en TV-genre med många arbetstillfällen i olika roller i produktionsprocessen.

Tillsammans i en grupp får du vara med att producera ett pilotavsnitt av en realiyserie och sedan pitcha det på en TV-kanal.

Kursplan Reality Pitch

 

 

Flerkameraproduktion

Du får lära dig flerkameraproduktion och är med och skapar flera studioproduktioner som sänds live på nätet.  Du går in i de olika rollerna som programledare, producent, bildproducent, ljudtekniker och fotograf. Du lär dig producera innehåll som berör samt skapa engagemang för produktionerna på sociala medier. Kursen avslutas med att genomföra en stor scenproduktion som sänds på flera plattformar. Produktionen, en gala, produceras tillsammans med biståndsorganisationen PMU.

Kursplan Flerkameraproduktion

Praktik

 

Hela sista terminen gör du praktik. Du väljer var i TV-världen du vill jobba med rörlig bild. Du kan också dela upp praktiken på olika ställen exempelvis på produktionsbolag, redaktion och intresseorganisation.

Blogg från elever

Långa dagar på praktiken

Hej, Den här morgonen spenderades med Leif GW. Där vi skulle synka honom i olika ”brottsmiljöer” som hör till respektive avsnitt/brott. När man spelar in med Leif så går det undan, det är inte mycket till omtagning eller liknande, utan man ska helt enkelt vara beredd...

läs mer

Nattinspelning på Antons praktik

Hej, Idag har vi haft nattinspelning. Vi träffades kl 19.00 borta i Årsta, för att sedan bege oss in mot stan. Vi började med att filma på en bar på söder. Det var roligt men ganska jobbigt pga av alla fulla människor som ska fråga och lägga sig i.     När...

läs mer

Anton roddar med GW:s mord

Hej, Jag har haft min praktik på STO-CPH, närmare bestämt GW:s mord. Ett program där Leif GW återberättar om mord och gamla fall, som sedan återskapas i video. Min uppgift i teamet är att vara teknikansvarig. Det innebär att jag varje morgon åker hem till...

läs mer

Inför nästa termin flyttar vi från Ekerö in till nya lokaler på St Eriksplan i Stockholm City. Vi står mitt i en ombyggnation i och med de nya lokalerna, vilket är väldigt spännande. Vi ser fram emot flytten! Vi uppdaterar när vi har ny information om hur långt vi kommit. I och med detta erbjuder vi inte internat på samma sätt som tidigare.

Lärare på utbildningen

Mats Levander

Mats Levander

Biträdande rektor & verksamhetsledare

Mats är medieutbildad på Kaggeholm och har sedan dess arbetat med media i över 30 år. Utöver att vara kursledare för årskurs två undervisar han i bla storytelling, dokumentärfilm och flerkameraproduktion. Kontakta Mats. 

Tobias Fischer

Tobias Fischer

Fotograf / Lärare

Tobias Fischer har jobbat som frilansfotograf sedan han var 23. Genom åren har han plåtat allt från kungligheter, världsartister och fotomodeller till ”vanliga människor”. Publicerad i hundratals tidningar och magasin, både svenska och utländska och med bokomslag, skivomslag, reklamkampanjer, modereportage i bagaget sitter Tobias Fischer på både lång erfarenhet och stor kunskap inom fotografi. Kontakta Tobias. 

Linda Karlsson

Linda Karlsson

Lärare

Linda är digital redaktör/strateg och erfaren utbildare inom digital kommunikation. Hon har en bakgrund som skrivande journalist och redaktionell arbetsledare och har bland annat varit chef för Nyheternas webb på TV4. I dag hjälper hon företag och organisationer att utveckla sin digitala närvaro och kommunikation på webben och i sociala medier. Kontakta Linda. 

Mattias Stjernqvist

Mattias Stjernqvist

Lärare

Mattias har arbetat som journalist på SR, SVT och TV4. Han började som lokalreporter, därefter blev det jobb på bland annat SR Ekot, Studio Ett och P1-morgon. Mattias har också varit på SVT-nyheter och Aktuellt och Rapport. Kontakta Mattias.

Agneta Karlsson

Agneta Karlsson

Lärare

Agneta har arbetat som producent och journalist på SVT, Sveriges Radio och UR i över 20 år. Hon är utbildad tv- och radioproducent och har gjort allt från Nobelsändningar till barnprogram. Nu undervisar hon i tv-produktion och journalistik och jobbar med Hitlåtens Historia och Pop och politik. Kontakta Agneta.

Kostnader

Terminsavgifter

Försäkring 50 kr
Kodlås 50 kr
Studiematerial 300 kr
IT 300 kr
Kurskostnad per termin 3 800 kr/termin
(termin 1-3)

Studierelaterade kostnader

Samtliga studerande (deponeras per läsår) 800 kr
Resa under första läsåret 9 000 kr

Media TV-produktion är för dig som vill skapa din framtid inom TV och rörlig bild.

 

Intresseanmälan