Musik

Vi ger dig en mycket praktisk utbildning som ger dig verktyg i ditt musikskapande. Vi strävar efter att ha en musikutbildning som ligger nära verkligheten, och som förbereder dig på ett liv i musikbranschen. Utbildningen är ett till två år. Det finns två olika profiler: ensemble eller låtskrivning.

Ansökan öppnar 2 februari

Om utbildningen

Som student hos oss får du möjlighet att tränas, utvecklas och växa. Vår musikutbildning ger dig en god grund att stå på inför framtiden, oavsett vart du ska någonstans. Vi vänder oss främst till dig som vill jobba professionellt som musiker, sångare, låtskrivare eller församlingsmusiker. Detta är också en bra utbildning för dig som vill förbereda dig för högre studier på musikhögskola och/eller bli musiklärare. Kanske vet du inte än vad du vill göra i framtiden, men vill ge musiken en riktig chans? Skolans musikavdelning har inspelningsstudio med programmen Logic, Cubase och Reason och flera mindre övningsrum där du kan öva enskilt eller i grupp. Du har tillgång till dessa lokaler även efter skoldagens slut.

Musikutbildningen har två profiler: ensemblespel och låtskrivning/komposition. Båda profilerna läser alla ämnen gemensamt, med undantag för profilämnet. De spelar tillsammans i den största delen av verksamheten.

 

Två olika profiler

 ensembleprofilen får du spela i band med stor variation och tillsammans med lärarna utforskar ni olika genrer, epoker och stilar. Ämnet är indelat i block där vi djupdyker i en viss genre eller ett visst moment i några veckor. Blocket avslutas oftast med en redovisning eller konsert.

låtskrivningsprofilen kommer du under ditt år på Kaggeholm att fokusera på att skriva och komponera egen musik. Du får hjälp av erfarna lärare att utvecklas i ditt skapande, samt att arrangera dina låtar för band och spela in dina verk. I vår utbildning får du både möjlighet att framföra dina egna låtar samt att skriva till andra.

Alla musikelever samarbetar i olika projekt och produktionsveckor där vi förbereder och genomför konserter, inspelningar och gudstjänster.

Kurser under året

Kurser under året:
Enskild undervisning på huvudinstrument
xx
Enskild undervisning på biinstrument
xx
Gemensamma lektioner på huvudinstrumentet
xxx
Ensemble: Spelverkstad
xx
Ensemble: Kommunikation
xx
Ensemble: Profil (profilämne för ensembleprofil)
xx
Låtskrivning (profilämne för låtskrivningsprofil)
xx
Gehör/teori
xx
Kör
xx
Personlig utveckling
xx
Sibelius notskrivningsprogram
xx

Projekt under året

Kurser under året:
Musikvideoprojekt tillsammans med TV-linjen
xx
Låtskrivarprojekt
Ett projekt som avslutas med en konsert.
Julproduktion
xx
Praktik- och konsertresa till Las Palmas/Gran Canaria
xx
Välgörenhetsgala
xx
Slutproduktion
xx

Blogg från elever

MÅNADENS LÅT: I’m fine thank you

MÅNADENS LÅT: I’m fine thank you

Nästa låtskrivare på tur i "Månadens låt" är Vera Tornberg från Floda, strax utanför Göteborg. Hon går sitt andra år på Kaggeholms Musiklinje med låtskrivning som profil. Musiken är en blandning av soul, pop och rock, med ganska vardagliga texter som berör. Alla...

läs mer
Kagge on tour

Kagge on tour

Nu beger sig Kaggeholms musikelever från årskurs 2 ut på turné. Mellan onsdag och söndag besöker de gymnasieskolor och kyrkor i Västsverige. Ikväll sparkar de igång allt med ett genrep på Kaggeholm kl 19.00 i Kapellet. Håll dig uppdaterad om evenemanget på Facebook....

läs mer

Lärare på utbildningen

Pernilla Thörewik

Pernilla Thörewik

Verksamhetsansvarig

Utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut. Undervisar i sång, kör, ensemble och sceniskt uttryck. Frilansar som sångpedagog/coach, sångerska, dirigent och körledare. Har  bl.a jobbat vid Yrkesdansarutbildningen på Balettakademien, Kulturama Musikdramatiska Grundskola och Svenska Danscompagniet.
Maila Pernilla. 

Hasse Johnzon

Hasse Johnzon

Lärare

Undervisar i gitarr, ensemble och musikproduktion. Utbildad gitarr-  och ensemblelärare vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Har bland andra spelat med E-type, Mikael Rickfors, Suss von Ahn och Uffe Christiansson, samt i olika musikalsammanhang.
Maila Hasse.

Matilda Bådagård

Matilda Bådagård

Lärare

Matilda är utbildad på Kungliga musikhögskolan i Stockholm (musikerlinjen med inriktning jazzsång, samt påbyggnadsutbildning i pedagogik) och har innan hon kom till Kaggeholm undervisat i många år på Bollnäs folkhögskola.

Kristofer ”Krydda” Sundström

Kristofer ”Krydda” Sundström

Lärare i ensemble

Undervisar i ensemble, datorstödd notskrivning. Utbildad bl.a. vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholms jazzlinje och kombinerar undervisningen med att frilansa som basist. Har under åren jobbat med en lång rad artister och genre-brett med bl.a. jazz, pop, funk, folkmusik och klassiskt.

Jonathan Alfredsson

Jonathan Alfredsson

Lärare i piano

Undervisar i piano. Arbetar till största del som frilansmusiker, och är verksam som pianist, organist, kapellmästare och arrangör i många olika sammanhang. Har ackompanjerat många svenska artister och haft längre samarbeten med bl.a. Samuel Ljungblahd, Frank Ådahl och Gladys Del Pilar.

Simon Liljeblad

Simon Liljeblad

Lärare i trummor

Utbildar sig vid Stockholms Musikpedagosika Institut. Undervisar i trummor. Frilansar som trummis och är aktuell som trummis bakom artisterna Jonathan Johansson och Elin Bergman. Har även samarbetat med Carola, Idol Sverige, Samuel Ljungblahd, Hanna Järver för att nämna några.

Margareta Engman

Margareta Engman

Lärare i personlig utveckling

Beskrivning kommer snart.

Kostnader

Boende & Mat

HT 2017 VT 2018
Internat (boende och mat), lägst 17 000 kr 20 500 kr
Internat (boende och mat), högst 24 000 kr 29 500 kr
Externat (endast mat) 5 500 kr 6 500 kr

Studiebesök och arbetsresor (per läsår)

Samtliga studerande (deponeras) 800 kr
Musikutbildningen 6 000 kr

Terminsavgifter

Försäkring 60 kr
Kodlås 50 kr
Kopiering för skolarbete 300 kr
Bokförskott 800 kr
Internet/bredbandsuppkoppling 300 kr
Transport 500 kr
Instrument/Material 1 000 kr

Ta första steget in i musikbranchen

Ansök nu