Musik

Vi ger dig en mycket praktisk utbildning som ger dig verktyg i ditt musikskapande. Vi strävar efter att ha en musikutbildning som ligger nära verkligheten, och som förbereder dig på ett liv i musikbranschen. Utbildningen är ett till två år. Det finns två olika profiler: ensemble eller låtskrivning.

Ansökan redan idag

Om utbildningen

Som studerande hos oss får du möjlighet att utvecklas och växa både som människa och musiker. Vår musikutbildning ger dig en god grund att stå på inför framtiden. Vi vänder oss till dig som vill jobba professionellt som musiker, sångare, låtskrivare eller församlingsmusiker samt till dig som vill förbereda dig för högre studier på musikhögskola och/eller vill bli musiklärare. Vi är också utbildningen för dig som ännu inte bestämt vad du vill göra i framtiden men vill investera ett år i dig själv och ditt musicerande.

Musikutbildningen har två profiler; ensemblespel och låtskrivning/komposition. Båda profilerna läser alla ämnen gemensamt, med undantag för profilämnet. Mycket tid ägnas åt samspelet och att musicera tillsammans i olika typer av ensembler

Skolans musikavdelning har inspelningsstudio med programmen Logic, Cubase och Reason och flera mindre övningsrum där du kan öva enskilt eller i grupp. Du har tillgång till dessa lokaler även efter skoldagens slut.

 

Två olika profiler

 ensembleprofilen får du spela i band med stor variation och tillsammans med lärarna utforskar ni olika genrer, epoker och stilar. Ämnet är indelat i block där vi djupdyker i en viss genre eller ett visst moment i några veckor. Blocket avslutas oftast med en redovisning eller konsert.

låtskrivningsprofilen kommer du under ditt år på Kaggeholm att fokusera på att skriva och komponera egen musik. Du får hjälp av erfarna lärare att utvecklas i ditt skapande, samt att arrangera dina låtar för band och spela in dina verk. I vår utbildning får du både möjlighet att framföra dina egna låtar samt att skriva till andra.

Alla musikelever samarbetar i olika projekt och produktionsveckor där vi förbereder och genomför konserter, inspelningar och gudstjänster.

Läs mer om hur ansökan går till

Kurser under året

Kurser under året:
Gemensamma lektioner på huvudinstrumentet
Ensemble: Spelverkstad
Ensemble: Kommunikation
Ensemble: Profil (profilämne för ensembleprofil)
Låtskrivning (profilämne för låtskrivningsprofil)
Sibelius notskrivningsprogram

Projekt under året

Kurser under året:
Musikvideoprojekt tillsammans med TV-linjen

Mer info kommer snart.

Låtskrivarprojekt

Ett projekt som avslutas med en konsert.

Julproduktion

Mer info kommer snart.

Praktik- och konsertresa till Las Palmas/Gran Canaria

Mer info kommer snart.

Välgörenhetsgala

Mer info kommer snart.

Slutproduktion

Mer info kommer snart.

Blogg från elever

Julkonsert med musiklinjen

I söndags och måndags hade musiklinjen två julkonserter, den första i Mälarökyrkan och den andra på Kaggeholm. De framförde julmusik, egenskrivet material och klassiker. Många vänner, familj och andra besökare kom för att lyssna. Under söndagskonserten samlade de även...

läs mer

Årets luciatåg

Under lucia åker musiklinjen ut och lussar på massa olika ställen. De besöker företag, skolan och sjunger även på slottets årliga julmarknad. Det är skönsång och ett luciatåg med hög kvalité.

läs mer

Lärare på utbildningen

Pernilla Thörewik

Pernilla Thörewik

Verksamhetsansvarig

Utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut. Undervisar i sång, kör, ensemble och sceniskt uttryck. Frilansar som sångpedagog/coach, sångerska, dirigent och körledare. Har  bl.a jobbat vid Yrkesdansarutbildningen på Balettakademien, Kulturama Musikdramatiska Grundskola och Svenska Danscompagniet.
Maila Pernilla. 

Hasse Johnzon

Hasse Johnzon

Lärare

Undervisar i gitarr, ensemble och musikproduktion. Utbildad gitarr-  och ensemblelärare vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Har bland andra spelat med E-type, Mikael Rickfors, Suss von Ahn och Uffe Christiansson, samt i olika musikalsammanhang.
Maila Hasse.

Matilda Bådagård

Matilda Bådagård

Lärare

Matilda är utbildad på Kungliga musikhögskolan i Stockholm (musikerlinjen med inriktning jazzsång, samt påbyggnadsutbildning i pedagogik) och har innan hon kom till Kaggeholm undervisat i många år på Bollnäs folkhögskola.

Kristofer ”Krydda” Sundström

Kristofer ”Krydda” Sundström

Lärare i ensemble

Undervisar i ensemble, bas, datorstödd notskrivning. Utbildad bl.a. vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholms jazzlinje och kombinerar undervisningen med att frilansa som basist. Har under åren jobbat med en lång rad artister och genre-brett med bl.a. jazz, pop, funk, folkmusik och klassiskt.

Jonathan Alfredsson

Jonathan Alfredsson

Lärare i piano

Undervisar i piano. Arbetar till största del som frilansmusiker, och är verksam som pianist, organist, kapellmästare och arrangör i många olika sammanhang. Har ackompanjerat många svenska artister och haft längre samarbeten med bl.a. Samuel Ljungblahd, Frank Ådahl och Gladys Del Pilar.

Simon Liljeblad

Simon Liljeblad

Lärare i trummor

Utbildar sig vid Stockholms Musikpedagosika Institut. Undervisar i trummor. Frilansar som trummis och är aktuell som trummis bakom artisterna Jonathan Johansson och Elin Bergman. Har även samarbetat med Carola, Idol Sverige, Samuel Ljungblahd, Hanna Järver för att nämna några.

Margareta Engman

Margareta Engman

Lärare i personlig utveckling

Beskrivning kommer snart.

Kostnader

Boende & Mat

HT 2017 VT 2018
Internat (boende och mat), lägst 17 000 kr 20 500 kr
Internat (boende och mat), högst 24 000 kr 29 500 kr
Externat (endast mat) 5 500 kr 6 500 kr

Studiebesök och arbetsresor (per läsår)

Samtliga studerande (deponeras) 800 kr
Musikutbildningen 6 000 kr

Terminsavgifter

Försäkring 50 kr
Kodlås 50 kr
Kopiering för skolarbete 300 kr
Internet/bredbandsuppkoppling 300 kr
Transport 500 kr
Instrument/Material 1 000 kr

Ta första steget in i musikbranchen

Ansök nu