Media Content-produktion

Här får du bredden och udden för att jobba inom media. Utbildningen handlar om storytelling, såväl journalistiskt berättande som content för sociala medier. Du jobbar med text, bild, podd, radio, grafik och rörligt material. Vi ger dig möjligheterna att gå din egen väg i medievärlden.

Ansökan öppnar i vår

År 1

Vi jobbar med storytelling - att berätta en historia. I content creation för sociala medier hittar du och skapar berättelser för flera kanaler. Vi producerar och analyserar olika typer av texter, anpassar produktioner efter plattformarna för publicering. Du lär dig digital produktion - kamerateknik, inslagsproduktion, redigering i Adobe Premiere, Photoshop, WordPress och After Effects. Med hjälp av verktyg som Google Analytics tittar vi på spridning, påverkan och målgrupp. Vi jobbar med entreprenörskap där du lär dig göra verklighet av dina idéer. I omvärldsorienteringen analyserar vi medielandskapet och lär oss källkritik, vi tar upp samhällsfrågor och jobbar med civilsamhället.

Året avslutas med en utlandsresa där kursdeltagarna väljer gemensamt resmål. De senaste åren har vi rest till Aten, Lissabon och Amsterdam. Första året läses till stor del tillsammans med Media TV-produktion.

Inför ansökningen:
Antagningsdagar 7-9 maj 2019.
Läs mer här. 

År 2

Vi analyserar olika typer av poddformat och du skapar din egna poddserie. Vi lär oss radioteknik och berättande i radioformatet och sänder live på nätet. Du går in i de olika rollerna som programledare, producent, reporter och tekniker. Du lär dig samarbete och produktion under högt tempo med skarpa deadlines. I sociala medier jobbar vi med att anpassa och puffa för det redaktionella innehållet med hjälp av grafik, rörligt material, text och bild. Därefter går vi in i Digital publishing - en idé, ett projekt. Du lär dig driva projekt och får använda dina samlade kunskaper om digitalt berättande, kanaler och plattformar samt tekniska verktyg.

Genom att sätta ihop olika medieformer jobbar du med storytelling på en egen digital plattform. Ett tillfälle att fördjupa dig i något du brinner för och skapa ett gediget arbetsprov. Hela sista terminen gör du praktik på produktionsbolag, redaktion, intresseorganisation eller annan plats inom medievärlden.

Såhär går antagningen till

Kurser under året:

Kurser under år 1:
Grundkurs medieproduktion

Mer info kommer sen.

Content produktion och Sociala medier

Du lär dig berättande i olika sammanhang. Vi analyserar och producerar content anpassat efter uppdragsgivare, målgrupp och plattform. Du formar innehållet för att få ut det i sociala medier och maximerar spridningen med hjälp av Google Analytics. Du skapar din publiceringsplattform i WordPress.

 

 

Berättandets grunder

Mer info kommer sen.

After Effects & Social video

Mer info kommer sen.

Skrivkurs

Mer info kommer sen.

Masterclass Kreativ produktion

Mer info kommer sen.

Journalistiskt berättande på olika plattformar

Mer info kommer sen.

Entreprenör och frilans

Mer info kommer sen.

Utlandsprojekt

Mer info kommer sen.

Fokus

Mer info kommer sen.

Kurser under året:

Kurser under året:
Podd- och radioproduktion

Vi analyserar olika typer av poddformat och du skapar din egna poddserie. Vi lär oss radioteknik och berättande i radioformatet och sänder live på nätet. Vi går igenom olika roller som programledare, producent, reporter och tekniker.

Redaktionell produktion

Du provar på de olika rollerna på en redaktion och lär dig samarbete och produktion under högt tempo med skarpa deadlines. I sociala medier jobbar vi med att anpassa och puffa för det redaktionella innehållet med hjälp av grafik, rörligt material, text och bild.

Digital Publishing

På en egen plattform producerar du innehåll på ett tema som du brinner för. Du avgör vilken medieform som passar bäst för ett specifikt innehåll. Genom att använda dina samlade kunskaper om digitalt berättande, kanaler och plattformar samt tekniska verktyg skapar du och driver ett eget projekt.

Praktik

Hela sista terminen gör du praktik. Du väljer var i medievärlden du vill vara. Du kan också dela upp praktiken på olika ställen exempelvis på produktionsbolag, redaktion och intresseorganisation.

Blogg från elever

Momochallenge, #metoo och lite regeringsbildning

Första timmen: På fredag vill ni inte missa Angeläget på radio Enytt. Vi kommer ta upp det spännande ämnet barnkultur och avhandla både litteratur och teater. Du kommer få höra den hyllade författaren Kristina Henkel prata om genus i förskolan. Reporter Elin Stattin...

läs mer

Inför nästa termin flyttar vi från Ekerö in till nya lokaler på St Eriksplan i Stockholm City. Vi står mitt i en ombyggnation i och med de nya lokalerna, vilket är väldigt spännande. Vi ser fram emot flytten! Vi uppdaterar när vi har ny information om hur långt vi kommit. I och med detta erbjuder vi inte internat på samma sätt som tidigare.

Lärare på utbildningen

Mattias Stjernqvist

Mattias Stjernqvist

Verksamhetsledare

Mattias har arbetat som journalist på SR, SVT och TV4. Han började som lokalreporter, därefter blev det jobb på bland annat SR Ekot, Studio Ett och P1-morgon. Kontakta Mattias. 

Tobias Fischer

Tobias Fischer

Fotograf / Lärare

Tobias Fischer har jobbat som frilansfotograf sedan han var 23. Genom åren har han plåtat allt från kungligheter, världsartister och fotomodeller till ”vanliga människor”. Publicerad i hundratals tidningar och magasin, både svenska och utländska och med bokomslag, skivomslag, reklamkampanjer, modereportage i bagaget sitter Tobias Fischer på både lång erfarenhet och stor kunskap inom fotografi.

Linda Karlsson

Linda Karlsson

Lärare

Linda är digital redaktör/strateg och erfaren utbildare inom digital kommunikation. Hon har en bakgrund som skrivande journalist och redaktionell arbetsledare och har bland annat varit chef för Nyheternas webb på TV4. I dag hjälper hon företag och organisationer att utveckla sin digitala närvaro och kommunikation på webben och i sociala medier.  Kontakta Linda. 

Mats Levander

Mats Levander

Biträdande rektor & lärare

Mats är medieutbildad på Kaggeholm och har sedan dess arbetat med media i över 30 år. Han undervisar han i bla storytelling, dokumentärfilm och flerkameraproduktion. Kontakta Mats. 

Agneta Karlsson

Agneta Karlsson

Lärare

Agneta har arbetat som producent och journalist på SVT, Sveriges Radio och UR i över 20 år. Hon är utbildad tv- och radioproducent och har gjort allt från Nobelsändningar till barnprogram. Nu undervisar hon i tv-produktion och journalistik och jobbar med Hitlåtens Historia och Pop och politik. Kontakta Agneta. 

Kostnader

Terminsavgifter

Försäkring 50 kr
Kodlås 50 kr
Studiematerial 300 kr
IT 300 kr
Kurskostnad per termin 3 800 kr/termin
(termin 1-3)

Studierelaterade kostnader

Samtliga studerande (deponeras per läsår) 800 kr
Resan under första läsåret 9 000 kr

Media Content-produktion för dig som vill skapa en framtid inom media

 

Intresseanmälan