Media Content-produktion
Du lär dig att producera och förmedla content – att skapa relevant innehåll anpassat för olika kanaler och olika målgrupper. Du jobbar med text, bild, podd, radio, grafik och rörligt material. Vi ger dig möjligheterna att gå din egen väg i medievärlden.
Ansökan öppnar 1 februari 2021
År 1
Du lär dig:
– digital produktion
– kamerateknik
– inslagsproduktion
– redigering och publicering med Adobe Premiere, Photoshop, WordPress och After Effects
– Google Analytics (här tittar vi på spridning, påverkan och målgrupp)
Vi jobbar med entreprenörskap där du lär dig göra verklighet av dina idéer i frilanskursen. Löpande under året analyserar vi medielandskapet och lär oss källkritik och medieetik, vi tar upp samhällsfrågor och aktuella ämnen samt jobbar med civilsamhället.
Att jobba utomlands är en dröm för många och vi avslutar året med en reportageresa. Vi reser klimatsmart och kursdeltagarna är med och väljer resmål. När vi kommer tillbaka slutförs projekten med en gemensam genomgång och utvärdering i klassen.
Första året läses till stor del tillsammans med Media TV-produktion.
Inför ansökningen:
Antagningsdagar 5-7 maj 2021.
Läs mer om avgifterna under året här.
År 2
Du lär dig:
– olika typer av poddformat och du skapar din egna poddserie
– radio och berättande i radioformatet och sänder live på nätet
– testar de olika rollerna som programledare, producent, reporter och tekniker.
Fokus ligger på samarbete och produktion under högt tempo med skarpa deadlines. I sociala medier jobbar vi med att anpassa och puffa för det redaktionella innehållet med hjälp av grafik, rörligt material, text och bild.
Därefter går vi in i Contentproduktion – projektarbete. Du lär dig driva projekt och får använda dina samlade kunskaper om digitalt berättande, kanaler och plattformar samt tekniska verktyg. Genom att sätta ihop olika medieformer jobbar du med storytelling på en egen digital plattform. Ett tillfälle att fördjupa dig i något du brinner för och skapa ett riktigt bra och välarbetat arbetsprov.
Största delen av sista terminen gör du praktik på ett mediehus, produktionsbolag, redaktion, intresseorganisation eller annan plats inom medievärlden.
Mer om antagningen
Läs mer
Såhär går det till
Skicka in din ansökan till utbildningen du är intresserad av via folkhögskolornas gemensamma system, SchoolSoft. Om du aldrig har använt SchoolSoft kommer du behöver skapa ett konto på Mina Sidor. Efter du har skapat ett konto/loggat in, kommer du kunna fylla i ansökningsformuläret.
Vid ansökan bifogas
– Ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen
– Kopior av betyg/intyg från tidigare studier och arbete
– Personbevis (inte äldre än tre månader)
Kostnad antagningsdagen
En lunch och fika under dagen kostar 150 kr.
Sista ansökningsdatum är 15 april.
Läs mer
Skicka in din ansökan till utbildningen du är intresserad av via folkhögskolornas gemensamma system, SchoolSoft. Om du aldrig har använt SchoolSoft kommer du behöva skapa ett konto på Mina Sidor. Efter du har skapat ett konto/loggat in, kommer du kunna fylla i ansökningsformuläret.
Antagningsvillkor
3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola samt antagningsprov.
Vid ansökan bifogas
– Ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen
– Kopior av betyg/intyg från tidigare studier och arbete
– Ditt CV
– Personbevis (inte äldre än tre månader)
Normalt kallas utvalda sökande till en antagningsdag på skolan, men i år kan det, pga coronaviruset, bli aktuellt att genomföra sådan antagningsdag via nätet.
Sista ansökningsdatum är 15 april.
Kurser under året:
Kurser under år 1:
Grundkurs medieproduktion
På Kaggeholm vill vi ligga nära verkligheten. I grundkursen presenteras du för pedagogiken på medieutbildningarna. Först – en rapp genomgång av uppgiften förankrad i teori och tydliga exempel. Därefter – ut och prova på, med lärarna som handledare. Sedan utvärderar vi och hjälper varandra att nå dit vi vill.
Storytelling för olika plattformar
Explainer
Skrivkurs
Redaktionellt arbete
Dokumentärt berättande
Contentprojekt
Master Class
Frilans och entreprenörskap
Reportageresa
Tema
Det kan också handla om centrala frågor i vår omvärld och aktuella ämnen. exempelvis FN:s globala mål, civilsamhället och demokrati. I kursen ingår även livsåskådning och personlig utveckling där vi jobbar med prestationskrav, självkänsla och gruppdynamik bland annat tillsammans med skolans kurator.
Kurser under året:
Kurser under året:
Radio/podd-kurs
Vi provar på olika roller på en radioredaktion – programledare, producent, livereporter, tekniker och sänder live på nätet och i luften. Vi lär oss reportage, jobbar med ljud och redigerar i Adobe Audition.
Contentproduktion – projektarbete
Praktik
Blogg från elever
“Min Röst” – tidigare journalisteleven Jasmin Lindberg leder ny talkshow på SVT
Berätta om den nya talkshowen? – Jag är programledare för Min Röst, Mun Ääni på SVT som hade premiär på tisdagen den 6 oktober. Programmet sänds på tisdagar i SVT2 kl 23.05 och avsnitten finns även uppe på SVT Play. Programmet har gjorts på fyra minoritetsspråk –...
Praktikbloggen – följ Emma på Jarowskij
Nu när vi har kommit hem från Åre och allt material är inspelat har vi ungefär en vecka kvar på kontoret för att stänga ner och avsluta hela produktionen/projektet. Idag har jag och projektledaren kvittoredovisat några av alla inköp. Det är en del kvar kvitton kvar...
Praktikbloggen – kampen på fjället – följ Emma på Jarowkij
Tiden här i Åre flyger iväg och jag stormtrivs på Sveriges starkaste familj och Jarowskij. Alla i teamet är helt underbara och Jarowskij över lag har en väldigt härlig stämning och är en riktigt bra praktikplats. Idag har jag dels haft ansvaret över fikabordet och...
Lärare på utbildningen

Mats Levander
Biträdande rektor & kursföreståndare
Kontakta Mats.

Samuel Andersson
Lärare
Kontakta Samuel.


Fredric Thomsen
Lärare & Skoltekniker
Kontakta Fredric.

Erika Grundén
Lärare
Kontakta Erika.
Terminsavgifter
Grundavgift för samtliga deltagare
Gemensamma aktiviteter: fika, utflykter | 1 500 kr |
Teknik (IT, larm, lås) | 800 kr |
Försäkring | 50 kr |
Media Content-produktion
Kurskostnad per termin | 2 500 kr/termin |
Resa under första läsåret | upp till 9 000 kr |
Gemensamma aktiviteter | 300 kr |