Allmän kurs med språkträning

Kaggeholms folkhögskola har en filial i Uppsala där det finns Allmän kurs. Kursen är för dig som är ny i Sverige, har avslutat eller är i slutet av dina SFI-studier och vill fördjupa dina kunskaper i svenska, och kanske förbereda dig för studier på gymnasienivå. Kursen är också för dig som har bott en tid i Sverige vill träna mer på svenska.

Vill du börja redan imorgon?

Kursens innehåll

Kursens fokus är att träna svenska. Det gör vi genom att prata och lyssna på svenska, läsa texter på svenska och skriva på svenska i olika övningar och uppgifter. Vi fördjupar också vår kunskap om hur demokratin och det svenska samhället fungerar. För att lära oss gör vi studiebesök, samtalar och diskuterar, arbetar både enskilt och med gemensamma projekt.

Det finns också möjlighet att läsa engelska på grundläggande nivå och matematik för att lära sig matematikens ord på svenska.

Kort information

  • Kursen är på heltid. Du kan gå ett eller flera år på kursen, beroende på dina förkunskaper och behov.
  • För att gå kursen måste du vara över 18 år, ha uppehållstillstånd i Sverige och grundläggande kunskaper i svenska (motsvarande SFI eller sprint).
  • När du slutar kursen får du ett intyg som visar att du gått kursen och vilka ämnen du har läst. Intyget ger behörighet att läsa på gymnasienivå.
  • Kursen ger rätt till studiemedel från CSN.
  • Undervisningen på kursen är gratis, men du betalar för kursböcker, kopiering, internet, studiebesök, fika och obligatorisk försäkring.

Kurser under året

Kurser under året:
Matematik

xx

Svenska

xx

Engelska

xx

Samhällskunskap

xx

Vid frågor maila eller ring Monica Vaber 
070-9565592.

Ansökningar tas emot löpande

Ansök nu