Hej alla bloggläsare! Jag heter Stina och går TV-linjen. Nu ska jag berätta för er om min spännande vecka på produktionsbolaget Anagram Pocket. 

Eftersom denna vecka till största del kommer att bestå av loggning, (loggning betyder att man kategoriserar och kommenterar allt rörligt material, så att det går lättare för klipparen att klippa ihop till ett program) kommer jag att ta er tillbaka till förra veckan, som spenderades i härliga Skåne.

Söndag
Vi flög från Bromma flygplats ner till Malmö vid fyratiden. Det är dags att åka på inspelning. Under hela våren har jag jobbat med ett humorprojekt som det nu är dags att spela in. När jag skriver vi menar jag, mig själv och Karin som är producent och digital chef på Anagram Pocket.
Från Malmö flygplats åkte vi direkt vidare till världsmetropolen Lund. Mitt första intryck av Lund är kullerstensgator. De har kullerstensgator överallt, mysigt att gå på, jobbigt att släpa sin resväska.
Vi kom fram till hotellet, lämnade bagaget tog oss till restaurangen VED, beställde var sin pizza, drack var sin alkoholfri öl, njöt av värmen, gick tillbaka till hotellet och började preppa inför morgondagen. Imorgon blir det inspelning, jag är taggad.

Måndag
Klockan 06:10 var det dags att stiga upp.

Jag och Karin är på väg till tågstationen när det ringer i telefonen. En av våra medverkande kommer att komma in några timmar senare, till dagens inspelning. Hur löser vi detta? Det är just vid dessa ögonblick som jag älskar TV-branschen. Detta låter kanske lite konstigt, vi har just hamnat i en krissituation. Att få lösa problem är ett av mina expertområden. Pappa säger alltid att man ska se alla hinder som möjligheter. Jag och Karin sätter oss på tåget mot Malmö och börjar göra om i inspelningsschemat. Jag ringer/smsar runt till alla statister som ska delta i dagens avsnitt och vi löser image1det. Team redhead löser problemet. Vi inte bara löser det, nu har vi även skapat super mycket tid till att filma fina slowmotion bilder på våra deltagare.
Vi kommer till dagens inspelningsplats som ligger i Augustenborg en stadsdel i Malmö, här ska vi hänga i en pensionärsförenings teaterlokaler. Teatern drivs av en extremt karismatisk äldre herre som heter Åke. Vi sätter igång med att slowmotion bilder i solen på våra deltagare och det blir riktigt bra.
Dagen rullar på, vi äter extremt god och billig lunch. Jag funderar skarp på att flytta till Malmö på grund av deras falafel. Varför kan man inte hitta god och billig falafel i Stockholm. Enligt alla i teamet har Augustenborg Malmös godaste falafel. Falafelsnabben <3
Vid tolvtiden kommer vi igång ordentligt med inspelningarna och allt flyter på. Alla deltagarna är nöjda och känner att de har fått ut något av dagen, vilket är precis det vi ville. Alla som är med är stjärnor, deltagare, programledare, ljudtekniker, kameraman. Det känns så fint att få vara en del av det här gänget.

Jag och Karin åker tillbaka till Lund och är riktigt nöjda med dagens inspelning. Ska bli kul att se vad som händer imorgon.

Onsdag
Vaknade tidigt, dags att komma igång med dagens inspelning.

En fullpackad bil körde till dagens inspelning i högt tempo. Jag som inte är så van att köra (har bott för länge i Stockholm, Thank God for tunnelbana), är alltid nervös. Jag är ofta rädd för att krocka, särskilt idag då deltagare, inslagsproducent och programledare satt med i bilen.

Vi åkte till Malmö där inspelningen skulle hållas. Vi filmade i folkets park. Alla skötte sig bra, tills våra deltagare råkade försvinna. De hade gått och fixat kaffe till hela teamet. Det var schyst av dem, men jag och Karin hade lite smått panik medan de var borta.

Sen plingar det till i min telefon, tre statister meddelade att de inte kunde närvara. Då gick jag runt i parken och fixade statister. Det gick rätt bra, fick en person från parken och tre från Barnens scens kansli.

Barnens scen är en barnteater som ligger i folkets park och har en fantastisk scen. När vi skulle sätta bronigång inspelningen så gick vi igenom alla statister. Programledaren frågade om någon statist hade spelat något spexigt någon gång. En herre sträckte upp handen och berättade att han hade spelat ett lik i Säsong 3 av Bron. Vi hade med oss PEDOFILEN I SÄSONG 3 AV BRON. Mannen som fick sitt kön avslitet och förblödde i en stol. Honom har jag träffat. Jag var starstruck.
Efter lunchen åkte vi till Södra Sandby som ligger 20 min från Lund. Så mysigt ställe, jag fick verkligen en småstadskänsla.  Här fick jag ställa upp som statist, i en tandläkarstol.  Ja säga vad man vill, man jag hade inte räknat med detta när jag började min arbetsdag.

Dagen slutade med att vi tog fina slowmotionbilder till programmets intro.

Tack för idag, slut för idag.

Stina