Elin ny

Onsdag 25 mars, Dagens Nyheter. Zlatan. Så summerar jag denna dag. Zlatan. Idag har jag varit på landslagsträff. Jag skulle dit för att byta ett par ord med Andreas Granqvist. Det gick inte så bra. Det fanns tyvärr inte tillfälle för mina frågor. Jag var ju där för DN familj och inte sporten. Men det nederlaget kändes överkomligt efter Zlatans presskonferens.

Zlatan är en av världens bästa fotbollsspelare. Han får kritik för sitt sätt utanför planen men jag vet inte om han förtjänar det. Det mesta bitska han säger säger han med glimten i ögat. Som när man diskuterade huruvida han hade en åldersgräns när han tänkte lägga av.

– Jag tänker spela så länge jag kan prestera. Om jag slutar, vem ska ni skriva om då.

Efter Friends åkte jag tillbaka till redaktionen och förberedde mig inför upptaktsträffen för Superettan imorgon. Det blir bjudlunch och massor av intressant snack. Summa summarum –  har jag det rätt bra.

Elin Ek, J2

STOCKHOLM 2015 03 24 Elin Ek, byline.Foto: Magnus Hallgren / DAGENS NYHETER

Tisdag 24 mars, Dagens Nyheter. Idag har jag lekt fotomodell. Ishockey i mängder, mer cykel och mer pingis. Idag har varit en dag som verkligen bekräftat min teori om att journalistik är en intervallsport. Du segar runt och skriver på något som ska ut om flera veckor, folk svarar inte i telefon och du letar efter nya uppslag. Helt plötsligt ”SÖDERTÄLJE HAR NY TRÄNARE” skriv fort och ut på sajten. Sedan följer timmar av lunk. ”DU SKA MED PÅ UPPTAKTSTRÄFF FÖR SUPERETTAN” För någon som knappt vet vilka lag som spelar i Superettan blev det tid för intensiv research.

En rolig sak som hände idag var att jag ska få en bild-byline. Förslaget kom redan igår men jag som inte tvättat håret eller sminkat mig på morgonen bad om uppskov till idag. Jag fick gå till fotostudion och fotas för tidningen. Det kändes jättestort.

Imorgon ska jag gå på landslagsträff på Friends arena. Jag ska träffa fotbollslandslaget och förhoppningsvis få mig en liten pratstund med Andreas Granqvist. Det ser jag väldigt mycket fram emot.

Elin Ek, J2

Elin praktik

Måndag 23 mars 2015, Dagens Nyheter. Cykel, friidrott, ishockey och pingis. Det är blandat idag. Vi är inne på fjärde veckan av praktiken och jag stormtrivs. Den här veckan är det jag, Elin Ek som ska guida er igenom praktikvärlden. Jag har praktik på Dagens Nyheter. Primärt sitter jag på sporten men jag har även pratat till mig lite andra uppdrag. Tänk vad mycket som kan hända på lunchen eller vid kaffeautomaten om du inte är rädd för att ta kontakt.

I tre veckor har jag jobbat med ett större projekt som förhoppningsvis kommer att publiceras i veckan. Men under tiden har jag fått mer brådskande uppgifter. Jag har pratat med människor jag aldrig trodde att jag skulle få prata med. Första vecka skrev jag en notis som var mest läst på nätet den dagen och fick mitt första läsarmejl. Ett mejl som sedan ledde till en ny artikel.

Jag har också utvecklat ett system för att se om jag sover bra. Om jag hör DN dimpa ner i brevlådan vid 03.00 på natten så sover jag inte så bra. Om jag inte gjort det har jag sovit gott. Men om jag är nyfiken är det bra ändå för då kan jag kolla mina artiklar och sen somna gott igen.

Bilden togs för två veckor sedan då jag jobbade med första finalmatchen i dam SM i ishockey, ta med egen hjälm sa dem, så det gjorde jag.

Elin Ek, J2