HEJHALLÅ !

Om någon hade berättat för mig i höstas att jag under första veckan av praktiken skulle filma i direktsändning hade jag skrattat högt.
– JAG-FILMA??! Skulle inte tro det.

Men nu är det gjort. En vecka har passerat och jag har faktiskt filmat två gånger. Livet är bra märkligt. Vare sig du tror på slumpen, individen eller Gud så kan jag lova dig att det är ett smärre mirakel/mysterium (..?) att hamnat där jag är!

Vi tar det från början.  Jag heter Guro, är 25 år gammal typ Stockholmare och titulerar mig som kvinna och just nu gör jag praktik på programmet RandommixRandommix är ett aktualitets- och nöjesprogram för barn mellan tio till tolv år. Programmet direktsänds måndag-fredag mellan 16:30-17:00 och varje dag kan barnen en timme innan sändning chatta med gästen i programmet.

Vem som är gäst är lika varierande som veckans alla dagar. Tittarna kallar vi för ”mixers” och appen som mixersens (lustigt i plural) kan hänga i heter mixat. Mixat är ett samarbete med Lilla-Aktuellt, Randommix och Barnkanalen. Där läggs klipp, omröstningar och snabba nyheter upp varje dag.

Programmet jag hänger på är alltså en del av SVT:s egna produktioner och vi håller till i en liten studio i TV-huset på Gärdet i Stockholm. Redaktionen är hittills superschyssta, roliga och framförallt INBJUDANDE! Det känns som om jag hittat rätt. Som praktikant på Randommix för du göra en drös med saker. Men för att du ska vilja läsa vidare berättar jag om det på onsdag. Kolla gärna in programmet eller spana i appen, det är lika kul för vuxna!

Tjings

Guro Lehnert, TV 2