Maja Walleng, elev på Bibel Kreativ 2013-2014 med inriktning dans. 

Vad gör du nu?
Har nu bott åtta månader i Latinamerika, Lima, Peru där jag praktiserar i en kyrka och jobbar med deras barnverksamhet, vilket betyder fattiga barn som är i zonen av att bli kriminella/gatubarn.  man ger mycket kärlek, mat, lär ut matte och engelska osv. Jag är också i skolor här i mitt område och hjälper till med engelskan. Samtidigt som jag studerar.  Allt detta kallas  Testa mission.

Vad tänker du på när jag säger Bibel Kreativ på Kaggeholm?
Mitt livs viktigaste år. Skitjobbigt men det bästa jag kunde gjort för mig själv.

Vad har du med dig från Bibel Kreativ idag?
Obeskrivlig glädje och vänner. En grund, en grund för hur jag vill leva mitt liv, vem jag är och vem jag vill vara.

Vilken inriktning valde du som kreativt spår och vad minns du som positivt från de lektionerna?
Jag valde dans. Vi fick dansa väldigt mycket och läraren var fantastisk. Man kände sig frisk både psykiskt och fysiskt. Hon lärde mig så mycket att uttrycka vad jag än kände med dansen, till Gud och till världen. Hon uppmuntrade alltid och hon lät en alltid komma som man var. Hon gav mig så mycket glädje, trygghet och hjälpte mig att lita mer på att lägga ner saker hos Gud.

Vad minns du speciellt från resan till Tanzania?
Människorna, dom kommer aldrig lämna mitt hjärta. Saknar dom fortfarande. Och för mig blev de en vändpunkt i min tro, jag började Bibel Kreativ som en person väldigt långt bort från Gud men hade bestämt mig att ge Gud ett år och tro mig det var sjukt jobbigt men det bästa jag har gjort för mig själv. I Afrika kom verkligen den insikten att jag är rätt person på rätt ställe, jag har gjorde rätt val.

Vad är ditt råd till de som funderar på att söka Bibel Kreativ på Kaggeholm?
Gör det. Det kan va jobbigt men jag lovar, det är och kommer va det bästa året du kan göra för dig själv. Man lär sig så mycket både på gott och ont. Mest gott hahah, nej men på riktigt man har så otroligt kul, det är en obeskrivlig glädje. Lärarna är fantastiska, dom är riktiga förebilder och väldigt förstående. Man kan känna att de verkligen bryr sig på riktigt.

/Maja