Måndag 12/3. Pressackreditering utanför Spegelsalen på Grand Hôtel. ”Rebecca Jardsdotter, Plaza Kvinna”, säger jag. Trots att det är en kort mening, fyra små ihopkastade ord, så märker jag hur jag sträcker på mig när min mun formulerar den. Jag checkas av på listan och slussas vidare. Om trettio minuter är det dags för presskonferens för en ny svensk storfilm, som är tänkt att spelas in i sommar. Inför PK:n har mycket information varit hemlig. Det enda vi fått reda på är att Malin Åkerman är huvudrollsinnehavare och att det är hennes första svenska film. Malin är den Plaza Kvinna vill ha en intervju med, och alltså henne jag kommer att få ställa några frågor till.

Innan dess väljer jag att plocka lite av den buffé som dukats fram åt pressen, ta fram min dator och ögna igenom mina frågor. Skönast vore om jag vid intervjun kan mina frågor hyfsat utantill, så att jag inte behöver kolla ner i datorn mellan varje fråga. På redaktionen tänkte vi att vi skulle få 15 minuter med Malin, och har format upplägget utefter det.

Pressen rör sig in mot Spegelsalen och jag hakar på. Får en bra plats, smäller upp datorn. Även om jag ska intervju Malin senare, är det bra att få med övrig info också, så jag börjar anteckna det jag ser och hör. Filmen ska heta En del av mitt hjärta och är en romantisk musikalkomedi baserad på Tomas Ledins musik och texter. Som den sanna Ledin-älskare jag är blev jag personligen överlycklig, och Malin ska spela huvudkaraktären Isabella (från låten Sensuella Isabella, såklart).

Många av de skådespelare som kommer medverka i filmen En del av mitt hjärta, med premiär julen 2019.

Efter presskonferensen där de flesta av skådespelarna deltog är det dags för gruppintervjuer och one-on-one. Jag får reda på att jag är en av de få som kommer få träffa Malin på tu man hand, och att jag får en intervju på fem minuter. Sätter mig därför för att kolla igenom och redigera frågorna, plocka ut det viktigaste och smala av så att hennes tänkta svar inte blir alltför långa.

En timme senare är det dags för intervju, och Malin svarar glatt och öppet på mina frågor. Fem minuter går väldigt snabbt, men jag lyckades jag få ut den info jag var ute efter. Kunde därefter traska hem från Grand Hôtel nöjd, glad och med en erfarenhet rikare.

Spegelsalen var full av pressfolk från olika medier.

Rebecca Jardsdotter, J2