Rickard

Kaggeholms medieelever fortsätter jakten på det bästa receptet för en lyckad webbtidning och besökte i veckan tidningsredaktionen Dagen.
På Dagens redaktion träffade vi medarbetare som verkar trivas på arbetsplatsen och där man får känslan av att de har högt i tak och respekt för varandra. Vi möttes av Ann Jonsson som är chef för digitala medier och blev bjudna på kaffe innan hon visade oss runt på redaktionen och vi satte ner i en av deras lokaler för att berätta mer om tidningen.

Enligt Dagen så lyckas man bra om man har en tydlig nisch på det man skriver om och i Dagen kan vi se en tydlig kristen profil. Vad som Dagen jobbar med just nu är att utveckla det digitala och även Webb-TV. De ser utmaningarna i hur de kan utnyttja sociala medier mer för att nå läsarna på webben och även vilka tekniska lösningar man kan använda på hemsidan för att göra den attraktiv.

Nyhetschefen Rickard Alvarsson säger att Dagen aldrig tummar på deras nisch och att det är Dagens lyckorecept. Han tipsar oss därför om att genom Enytt verkligen ge Ekeröborna en lokaltidning med nyheter som är relevanta för de som bor här
.
Enytt har nu fått massa tips och idéer på hur vi ska göra vår webbtidning intressant och vad som lockar en läsare till den.
Onsdag den 26e november startade vi vår redaktion och du är nu varmt välkommen till www.enytt.com för att ta del av senaste nytt på Ekerö.

Fanny Forslund, TV1