Sofi Ersson, elev på Bibel Kreativ 2013-2014 med inriktning media. 

1. Vad gör du nu?
Jag studerar till arkitekt på Umeå Universitet.

2. Vad tänker du på när jag säger Bibel Kreativ på Kaggeholm?
Mest tänker jag nog på gemenskapen, både i klassen och med de andra på skolan och internatet. Sen tänker jag även på Tanzaniaresan som för mig var en av de absoluta höjdpunkterna och en fantastisk upplevelse.

3. Vad har du med dig från Bibel Kreativ idag?
Jag har framför allt med mig en mer personlig tro med en större trygghet. Sen har jag även med mig massa härliga minnen och givande samtal.

4. Vilken inriktning valde du som kreativt spår och vad minns du som positivt från de lektionerna?
Jag valde media som inriktning. Det var väldigt varierat och vi fick testa olika sätt att uttrycka oss i både skrift och film. Jag uppskattade att det fanns en kreativ frihet och att vi hade möjlighet att styra ganska mycket själva över vad vi ville förmedla i våra texter och filmer.

5. Vad minns du speciellt från resan till Tanzania?
Den fina gemenskapen med eleverna på skolan där vi bodde och hur mycket vi hade gemensamt med dem trots att vi kom från så olika sammanhang och kulturer. Det var verkligen en otroligt givande resa som gav mig ett bredare perspektiv på min omvärld.

6. Vad är ditt råd till de som funderar på att söka Bibel Kreativ på Kaggeholm?
Gör det! Ett år på Bibel Kreativ är en fantastisk möjlighet att få växa och utmanas, både i sin tro och på ett personligt plan, och samtidigt ha kul och lära känna massa härliga människor.

/Sofi