Fredagar är alltid väldigt lugna här på Dagen. Varje dag kommer jag in 8.00 sharp, sedan brukar resten droppa in under en halvtimma framåt. Men på fredagar är det ekande tomt en bra bit in på förmiddagen och har man tur så kommer det några tappra själar som gör en sällskap. Många jobbar helt enkelt hemifrån på fredagar. Det är ändå lite mysigt sådär när det börjar närma sig helg. Tempot är helt annorlunda eftersom att måndagstidningen skickades till tryck redan på torsdagen.

Just i dag skrev jag klart artikeln om Bilda. Jag pratade med projektledaren igen för att få några kompletterande ord om hur utbildningsdagen och konferensen som de nyligen haft hade gått. Nu är texten korrläst och färdig att publiceras.

Jag har en mentor på redaktionen som är toppen. Jacob Zetterman läser de flesta av mina texter och kommer med smarta tankar om hur de kan bli bättre. Men han är också bra på att bara berömma och det tas tacksamt emot. Jag har under min tid här fått följa med honom ut på ett par roliga tv-grejer. En dag var vi på presskonferens på Rosenbad och en annan dag var vi i moskén i Fittja och gjorde ett inslag om böneutrop därifrån.

Jag har även fått åka ut på en del grejer själv, vilket har varit superkul. Det är alltid roligare att träffa människor live än bara på telefon. Jag intervjuade bland annat elever på en kristen friskola om deras syn på skolan och dess kultur, i samband med Ardalan Shekarabis uttalande om att konfessionella friskolor skulle vara segregerade och borde förbjudas. Det var intressant och ett av de roligaste jobben jag fått göra här. Jag har även varit på ett par debatter som jag fått skriva om. Senast var i förra veckan då jag besökte en debatt om dödshjälp.

Tillbaka till dagens jobb. Efter lunchen satt jag och Daniel Wistrand (feature-redaktör) och gick igenom ett längre reportage som jag skrev efter klassens Amsterdam-resa. Det ska publiceras i tidningen, så i dag har jag jobbat på den texten efter Daniels feedback. Även om jag publiceras allt som oftast både i papperstidningen och på webben, så ska det bli extra kul när just den här texten går i tryck. Den handlar om prostitution och trafficking, som är ämnen jag brinner för (att arbeta emot). Daniel introducerade mig även för de jobb som jag ska börja med nästa vecka. Jag ska få skriva en hel del för Dagens sommarbilaga, vilket jag ser fram emot.

Det var allt för i dag. Tack och hej!

Moa Tärneskog, J2