Den 26 april 2017, kommunikationsavdelningen på Statens institutionsstyrelse. Idag har jag haft ännu en dag på resande fot. Med en stor ryggsäck innehållandes systemkamera, zoom och anteckningsblock åkte jag hemifrån.

Klockan 10.05 rullade mitt tåg in i Enköping. Där blev jag upphämtad av Marie Duclos som var dagens intervjuperson. Det var ett bekant, glatt ansikte som mötte mig. Vi träffades nämligen på en psykiatrisjuksköterskekonferens som SiS föreläste på för ganska exakt en månad sedan. Marie Duclos är institutionsansvarig sjuksköterska samt chef för hälso- och sjukvården vid SiS LVM-hem Hornö. Hon är även yrkesambassadör för SiS, och det var just det vi skulle tala om idag.

elin_enköpingelin_marie_duclos

Vackert beläget vid Mälaren 1,5 kilometer söder om Enköping ligger SiS LVM-hem Hornö. Det är SiS största institution där omkring 100 personer är anställda. De tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.
Jag och Marie slog oss ned i hennes arbetsrum där intervjun ägde rum. Sedan visade hon mig runt på området och inne på avdelningarna. Efter en sen lunch i institutionens matsal skjutsade hon mig tillbaka till tåget och det var dags att åka hemåt igen. Väl hemma tankade jag över foton och ljudfiler till datorn, sedan var ännu en arbetsdag slut.

elin_rels

Elin Bisander, J2