I dag har jag pratat med Sebastian Stakset, den gamla rapparen i Kartellen. Det har nog inte undgått någon att han gjort en radikal livsomvändning. Han är numera frälst och lever sitt liv med Jesus.
Han, tillsammans med Svedjeholmskyrkan i Örnsköldsvik, arrangerade under Kristi himmelfärdshelgen en konferens för ledare i Norden. Jag intervjuade honom förra veckan om den, om visionen och hur konferensen var utformad. Artikeln finns att läsa på dagen.se med rubriken ”Stakset fick vision – blir King of Kings Conference. I dag pratade jag med honom igen för en uppföljning av artikeln där han fick berätta om hur konferensen hade gått. Jag intervjuade även pastorn för Svedjeholmskyrkan och en av talarna på konferensen.

Det har slagit mig vilket privilegium det är att vara journalist. Man får prata med så många människor som man aldrig annars hade pratat med. Man får tillgång till människors liv på ett sätt som är få förunnat. Att kunna ringa upp en person, eller träffa någon för att sedan ställa vilka frågor man vill, det är ju superhäftigt!

Här inne brukar jag sitta när jag för mina telefonintervjuer.

En annan dag här på redaktionen ringde jag till en man som var över 90 år och hade börjat prenumerera på e-Dagen. Han hade svårt att höra mig på telefonen så jag blev inbjuden att komma hem till honom istället. Det tackade jag såklart ja till.

Helt plötsligt befann jag mig i en främmande mans stora fina våning och fick ta del av hans livsberättelse! Vad som från början skulle bli en kortare intervju om varför han som var så gammal hade valt att läsa tidningen på nätet, resulterade i en större artikel om mannen som visade sig ha arbetat både på Dagen och som chef för radion Ibra.
Det är helt enkelt ett fantastiskt yrke att vara journalist om man gillar att träffa människor och ta del till deras berättelser!

Moa Tärneskog, J2