Medielinjernas kick-off inleddes med roliga lekar följt av den traditionella brännbollsturneringen mellan TV och Journalister. Efter en dag full av aktiviteter bjöds det på middag på slottet, där olika utmaningar satte igång en härlig och rolig stämning bland elever och lärare.

När klockan började närma sig nio fick vi alla reda på vem den hemliga gästen var som lärarna bjudit in. Det var med spända öron och ögon som vi alla medieelever lyssnade till Karin Frick när hon berättade om sin resa till drömmen som sportjournalist. Hon är nu aktuell på Kanal5 och är en av kagges alla elever som har nått sin dröm efter utbildningen på medielinjen. Hon började studera på Kaggeholms folkhögskola år 2004 och två år senare var hon redo att försöka nå sin dröm.
– Utan Kagge hade jag inte varit där jag är idag, säger Karin med ett leende på läpparna.

Hur känns det att vara på Kagge igen?
– Underbart. Jag tänkte på det när jag körde hit att det är så mycket minnen som kommer tillbaka till en, man får en varm känsla och jag tycker så mycket om Kagge.

 Vad det någon speciell känsla som väcktes när du såg oss elever?
– Ja, den där känslan av förväntan och ängslan som man kände själv. Den oron som man hade över att inte veta hur det ska bli, vad man ska bli, hur ska medieklimatet ändras och hur bra är jag i allt det här.. Det kan jag känna igen mig i och jag har förståelse för den känslan. Men man ska lita på sig själv och vägen till sin dröm är inte spikrak.

Har du fortfarande kontakt med lärarna?

– Jag har lite kontakt med Johanna, vi följer varandra och det är roligt. Hon är grym!

Känns det bra att stå här idag efter många år och berätta för oss om din resa till målet?
– Absolut, jag känner mig stolt över mig själv och stolt över Kagge. Jag hade velat gå här igen och känna den gemenskapen. Utan Kagge hade jag inte varit där jag är idag.

Tycker du att det är viktigt med delmål?
– Ja det tror jag är bra. Man ska sikta högt men jag tror det är viktigt att veta att det inte kan gå för fort. Vi i den yngre generationen är ivriga på att det alltid måste hända saker och vi har dåligt tålamod, men allt tar sin tid.

 Var du någonsin orolig över vad som skulle hända efter utbildningen?
– Jag hann aldrig hamna där på grund av min praktik och mitt sommarvikariat som jag fick. Men jag kan förstå oron, sen tror jag att allt löser sig om man bara vill!

Är det något speciellt minne som väcks när du är här idag?
– Kaffepauserna, gemenskapen och alla vänner man träffade.

Är du spänd på vad som händer i framtiden?
– Det är jag absolut, speciellt nu när jag är i en ny fas. Det är lite läskigt och spännande att byta från TV4 till Kanal5, allt är nytt. Samtidigt kan det vara bra för att utvecklas och få andra influenser. Jag tror det är bra att göra det här och sen får man se vad som händer i framtiden.

 Hanna Bilén, J1