Hejsan!

Jag heter Sofie ”Bälla” Bällstav och går andra året på TV-produktionslinjen på Kaggeholm. Jag praktiserar på ett produktionsbolag som heter ”Slutet är Nära” där jag trivs!

JA, jag vet att det är ett ascoolt namn på ett produktionsbolag och NEJ det är inte roligt att skämta om att det borde vara namnet på en begravningsbyrå.

 

Queen Bälla

 

Så hur hamnade jag här?

Som alltid så verkar det som att med kontakter kommer en långt. Allt började med att en av ägarna brukade tigga bullar av mig när jag jobbade på en mack i Bandhagen för 10 år sedan. 7 år senare hoppade jag in och skådespela i en musikvideo vilket ledde till att jag lärde känna en av regissörerna på bolaget, vilket ledde till att jag hade ett inspirationsmöte med honom för ett halvt år sedan, vilket ledde till att jag fick förfrågan om att hjälpa till med kampanjfilm för FI, vilket ledde till att de frågade om jag var intresserad av praktikplats hos dom, vilket ledde till att jag sitter här på ett kontor på Skånegatan 10 min på cykel hemifrån! Nu har jag ju vart här halva tiden och har hunnit med ganska mycket. Det har varit flera inspelningar där jag har haft olika roller, ass, FAD och SAD. Så jag tänker att detta inlägg får handla om en inspelning vi hade i helgen!

 

Vi hade en inspelning för ett apotek med barn mellan 6-7. Allt började med casting, barnen fick söka och skicka castingvideos till oss som jag fick gå genom och oj så kul! Barn alltså, roliga filurer! När det kommer till reklam är det ganska många som ska tycka till, något jag inte hade en aning om innan. Först så har vi kunden i detta fall apoteket, de har då beställt tjänsten av en reklambyrå som beställer film av oss som produktionsbolag. Så det är sammanlagt tre viljor där kunden har sista ordet. Detta gör saker lite svårare än vad en kan tro att det är från början. Så om vi är nöjda med en cast så måste de gå genom byrån till kunden som sen bestämmer. Samma sak med alla ändringar som kan behövas göras, vi säger att vi tror på en ändring, det går till byrån som får ta det med kunden som har sista ordet. Så det blir ofta många vändor fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Men åter igen till inspelningen.

Vi spelade in i en studio som heter Light and a Room där vi jobbade mot greenscreen. Mitt ansvar var att vara SAD, vilket innebär att jag är statistansvarig. Jag försökte underhålla barnen, värma upp dom inför tagning, se till att kontrakt skrivs på och att barnen har rätt kostym. Vi hade 8 barn som på ett rullande schema presterade fantastiskt! Det kommer bli roliga filmer som kommer komma ut i maj, mer kan jag inte säga..ni får se!

Här sitter jag med frulle och går genom schema och callsheet inför inspelningen.

 

Det var nog alles för idag, nästa gång kommer jag berätta mer om hur en måste våga passa på att utnyttja sin praktikplats!

 

Hejdå!