Tja, tja bloggen, eller hur man nu startar ett blogginlägg. Jag tar min nämligen min blogg-oskuld just i detta nu.

Min praktik tillbringar jag på Magasin 1 lite närmare bestämt på Zodiak media.

Den första veckan veckan blev väldigt spännande. Det är så kul att få en inblick i hur det går till på riktigt. Så intressant att se hur en produktion fungerar inifrån. Jag hade aldrig kunnat gissa hur pass mycket jobb det ligger bakom varje detalj i hela produktionen, det är ju bara en bråkdel av allt jobb som sedan syns i rutan.

Veckan började med administrativt arbete med allt från att ta in olika offerter, till att läsa Wild kids ansökningar. Alltså alla underbart sköna kids, förstår inte hur någon ska kunna sålla bort en enda av dem. ”SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA , det är min enda chans i livet. Välj mej!” Detta verkar vara ett fantastiskt program som jag även fått möjligheten att fortsätta vara en del av i sommar då jag kommer vara med på inspelningarna i Kolmården.

Mot slutet av den första veckan blev det en del research för kommande hemliga produktioner. Jag har även suttit och loggat för Paradise hotel. Så första veckan blev väldigt varierat arbete.

Oskar ny

 

Den andra veckan inleddes med att vi åkte ut på fältet för att filma påor och avor med Mark Levengood. Det kommer användas i porträttprogrammen till andra säsongen av Tro, hopp och kärlek. Under denna inspelning agerade jag produktions assistent. Något imponerande är hur proffsiga alla är i sina roller. Det är slående hur likt det faktiskt fungerar i verkligheten och det vi gör i skolan. Jag ser framför mig hur alla vi i klassen en dag står där i våra roller och levererar minst lika bra.

Den resterade delen av veckan bestod av jobb på kontoret där jag gjort allt från att boka hyrbilar till att titta på aktiviteter till prästernas dejter.

Jag kommer även att praktisera under mitt lov då jag vill klämma ut så mycket som möjligt av denna praktik. Jag vet redan nu att jag kommer få åka med på inspelningar under nästa vecka vilket kommer bli väldigt roligt.

Media-branschen är tuff de vet jag om, men jag kommer se till att vara en del av den. Tidigare har jag haft ett jobb som är ett jobb. Ett jobb för en inkomst. Där jag redan på måndagen räknat ner till helgen. Tänk istället att få möjligheten att jobba med sin hobby och dessutom få betalt för det. Vilken dröm. Dit ska jag.

 

Trevlig helg

Oskar, TV1