Fredag – sista praktikdagen på UNT! Det är med stor saknad som jag kommer att lämna redaktionen 17:00 i dag. Praktiken har varit lärorik, otroligt utmanande och givande. Under veckan har jag fokuserat mycket på mitt reportage om hur det kan kännas att flytta in på äldreboende och den tillhörande krönikan. Jag hoppas att både kommunpolitiker och Uppsalas invånare kan ta sig en rejäl tankeställare om hur ví behandlar våra äldre och vad som kan bli bättre i framtiden. Min chef som korrekturläste den sa att hon blev berörd och nästan tårögd så jag hoppas på att det skapar en skillnad i samhället. Det är det som är roligast med att vara journalist, folk lyssnar verkligen på det vi säger. Därför är det så viktigt att väga sina ord på guldvåg, vilket inte alltid hinns med.
Hur som haver, jag tackar och bockar för mig och ser fram på min sista praktikvecka på Dagen nästa vecka.

Här ser ni en liten del av tryckpressarna som finns här.

Här går de färdiga tidningarna på nätterna för att sedan skickas ut med bilarna tidigt på morgonen.

Det viktigaste på hela redaktionen. Latte Macchiato och varm choklad har räddat mig många gånger.

Regler för vad som gällde på UNT 1890. Tyvärr så är det inte på riktigt för det hade varit fantastiskt roligt.

Några av mina roliga medarbetare.

Under vinter-OS har det varit svårt att bestämma vad som ska prioriteras. Skrika framför tv:n eller jobba vid datorn

Här är dagens arbetsplats. Idag snor jag Annas skrivbord (förtydligande: det är inte hennes skrivbord, hon har bara parkerat alla sina grejer där).

Ett utdrag från de uppslag som varit betydelsefulla under UNT:s historia.

 

Lovisa Fundell, J1