Simon DagmanSimon Dagman går andra året på Kaggeholms folkhögskolas TVproduktionsutbildning. Nu gör han praktik på Viasat Sport

Onsdagen 4/6-14

En stor del av redigerings/grafikjobbet tas upp av rendering, rendering och åter rendering.

Jag har det senaste börjat att försöka göra något vettigt av renderingen som att spela pingis, gå och hämta kaffe eller dylikt. Men idag fick renderingstiden läggas på att skriva ett blogginlägg.

Det är nu näst-sista dagen på praktikperioden vilket känns lite tråkigt. Jag har haft väldigt trevligt och har trivts väldigt bra. Jag har lärt mig mycket och fått göra mycket saker ”på riktigt”. Idag sitter jag med ett reportage som ska gå i nattens NHL-sändning.
Det har ju nu blivit dags för finalserie i Stanley Cup-slutspelet där NY Rangers ska möta LA Kings så mycket av mitt arbete de senaste dagarna har kretsat kring det, vilket har varit väldigt kul.
Som sagt så är det lite upp och ner med arbete här ibland beroende på hur mycket det finns att göra, så i praktiken innebär det att det har blivit en del kvällar och helger för mig. Dock kan man ju vara lite ledig andra dagar i så fall.
Jag är ju från början inte den största sportnörden vilket gör det lite ironiskt att jag hamnade just här. Men jag hoppas jag har lärt mig så pass mycket så jag kan glänsa lite för Big Jono när vi kommer tillbaka till skolan nästa vecka!

Tchüss
/Simon

Tisdagen 3/6-14

Då har turen gått över till mig efter en fantastisk bloggvecka från Karl, känns inspirerande och höra vad han har tagit för sig på praktiken.
Jag har ju då haft min praktik på Viasat Sport. Min främsta arbetsuppgift har varit redigerare men har även fått hålla på med lite andra saker. Dagarna här kan se ganska olika ut beroende på hur vilka rättigheter som är igång. Och några av de rättigheter Viasat äger är bl.a: Premier League, Champions League, NHL, Formel 1, Hockeyallsvenskan plus en massa andra.
Så de senaste dagarna här på redaktionen har varit ganska lugna för min del i och med att det i princip bara är NHL-slutspelet och Formel 1 som det är fokus på. Dock började min praktik betydligt mer hektiskt. Jag började som de flesta i klassen den 10 februari tidigare i år. Detta betydde att OS hade börjat för några dagar sen och man kastades in i produktionen. Redan andra eller tredje dagen så sändes något som jag hade klippt vilket kändes lite nervöst just då. Men så här i efterhand känns det ändå bra att man fick skarpt läge direkt, inte för att det var något stort reportage men ändå.
Dock så trivdes jag ändå från början på Viasat, och det har känts som om jag har valt rätt praktik.

Hörs imorgon,

Simon Dagman.