Jaha, hej! Tänker inte strula med någon speciell presentation om mig själv, så jag gör det simpelt.

Simon Indika Andrén heter jag, 26 år gammal, föddes en vårmånad i Sri Lanka 1991, adopterades endast  två veckor gammal och hamnade i Sverige fyra veckor senare och bosattes i samma stad som Thomas Di Leva kommer från.

Nu skippar vi resten av livet, vi går direkt in på att jag går på Kaggeholms folkhögskola och just i detta nu är jag ute på praktik.

Som resten av mina kamrater från min klass, så ska jag berätta vad som händer och vad jag lär mig på min praktik.

Så denna praktikplats utspelar sig på ett produktionsbolag som heter Motions.

De som arbetar här försöker verkligen se mig och sätta mig i arbete på rätt sätt, för er som tidigare har varit praktikant, vet kanske hur ofta man hamnar på ställen där man inte alls känner sig önskad eller bara för göra jobb som ingen vill göra.

Klart det hänt här en och annan gång, men det är okej (när jag skriver en och annan, så menar jag göra uppgifter som inte är superroligt) . Varje dag är inte som en vals på rosor eller en räkmacka. Så är det ju med allt.

Tredje dagen på praktiken, sa en av mina handledare (typ såhär). Jag antar att du är här för att lära dig. Vi vill lära dig allt, men det kommer också finnas gånger vi kanske inte har tid (med vimenar han min andra handledare) och då är det bara att fråga de andra som jobbar här om du kan sitta med dom, när de redigerar eller ska ut på annat.

Det känns väldigt tryggt att vara här, de involverar mig i mycket och behandlar mig inte mindre än en riktig anställd.

Något jag har fått lära mig mycket i början är all teknik, det är mängder av utrustning jag inte visste fanns, vilket får en att hamna i en del pinsamma situationer, får prestationsångest och blir orolig…. Men det är oftast inte så farligt, det slutar alltid att det löser sig ändå. Det är också en sak jag börjar lära mig, att inte oroa sig för mycket när fel inträffar. Problem är ju ändå till för att lösa på nått eller annat sätt. Det är ett ständigt lärande varje dag.

 

Jag har varit med på en reklaminspelning och en del sport. Det jag fått vara med på mest är livesändningar, det är föreläsningar för olika aktiebolag, allt från läkemedel till onlinespel.

Livsändning där jag får filma.

Det brukar vara långa dagar, så det är viktigt att ha ätit bra så energin är på top.

I nästa inlägg ska jag prata mer specifikt om dagar som var väldigt långa.

Whiteguidegalan där jag var assistent.

To be continue

/Simon Indika Andrén