Fredag och sista arbetspasset på SVT för den här veckan och även idag var det ett morgonpass. Till skillnad från igår var den här morgonen betydligt lugnare vilket gjorde att jag hann se hur det gick med Niklas Källner i studion. Hur gick det då? Fantastiskt, såklart! Han är ju underbar! Vill ni ha tips på hur du fixar kallpratet ska du kolla in svtplay.se/morgonstudion.

Jag tänkte att det kunde vara kul med en lista på några saker jag hunnit snappa upp, förvånats över och lärt mig under de här veckorna på SVT;
– Snabbheten från tanke till handling och hur bra koll alla har på olika personer som kan vara bra för olika ämnen. Som ny kan det vara svårt att hänga med om vi fortfarande pratar om granskningen om dejtingappar eller utredningen av eventuella ståltullar.
– Förhållandet till tidsskillnaden som finns runt om i världen som man måste förhålla sig till när man har hela världen som rapporteringsområde.
– Hur dagvill man blir när man antingen går upp 03:00 eller jobbar för dagen/dagarna framåt.
– Det är absolut inga problem att fylla den tre timmar långa sändningen med innehåll, frågan är vad av allt vi vill, och ska, prata om.
– Alla ord som utgör det egna TV- och SVT-språket. Två ord jag lärt mig är ”palinare” och ”voxpop” (nej, jag menar inte musikprogrammet i SVT1 som kommer upp om man googlar ordet).

Tomt i korridorerna klockan 03:50.

Det var en vecka på SVT Morgonstudion men mig.
Tack för mig, hej.

Natalie Wallin, J2