Under gårdagen ringde min telefon när jag var på redaktionen. Det var en tjej från en PR-byrå som berättade att det kommer hållas en presskonferens på Grand Hôtel på måndag inför premiären av en ny svensk film, och att Malin Åkerman är en av dem som kommer vara på plats. Jag förmedlade all info vidare till min chefredaktör, varav hon säger ”Ackreditera ditt namn och Plaza Kvinna till presskonferensen, så tar du intervjun med Malin”. ”Ojdå”, tänkte jag. ”Absolut!”, sa jag. Frågorna är nu färdigskrivna och all research är gjord. Men lite nervös är jag ändå. Det får en väl vara, tänker jag.

 

Onsdag, 7/3, och jag är halvvägs in i min andra vecka av praktiken på Plaza Kvinna. Har hittills haft fantastiskt härliga dagar här, och allt tyder på att det kommer fortsätta på samma bana. Är verkligen så tacksam!

 

Plaza Kvinna har sitt säte i Solna, tillsammans med resten av Plaza Publishing. Genom företaget produceras magasin som Plaza Magazine, Plaza Interiör, Hem ljuva Hem och Gourmet, för att nämna några.

Känns roligt att chefredaktören redan litar på att jag producerar bra material, vare sig det gäller längre personporträtt eller kortare webbmaterial.

 

Veckan jag började min praktik hade det senaste numret av Plaza Kvinna nyss skickats till tryckeriet, vilket gjorde att jag kom in i precis rätt tid – lugnet efter lämning. Emma, magasinets chefredaktör, hade redan första dagen tänkt ut ett par idéer för mig att spåna vidare på. Sedan den första timmen på redaktionen har jag fått intervjua personer till nästa upplaga, publicera texter på hemsidan och ta fram notiser till kommande nummer. Även en kortversion av ett jobb jag gjorde under vår klassresa till Amsterdam finns nu på Plaza Kvinnas hemsida. I skrivande stund väntar jag svar på frågor inför en större intervju som kommer tryckas längre fram i vår.

 

Att få praktisera allt på riktigt nu, det som jag under två års tid på Kaggeholm tränats till att göra, känns fantastiskt. Jag är äntligen inne i den bransch jag så länge drömt om att få vara en del av.

Vi hörs!

/Rebecca Jardsdotter

Ska bli kul att se sitt eget namn i tryck under våren!