Under vårterminen gör TV årskurs 2 sin ”långpraktik”. Fanny ”Zazza” Skärfstad gör sin praktik på produktionsbolaget Mastiff och produktionen Let´s Dance.

Måndag 21 mars

Hej allesammans!
Jag praktiserar på Let´s Dance webben där jag filmar och redigerar mestadels.
Startade min 5:e vecka av praktik kl 07.40 för jag skulle lämna tillbaka en lampa till ljud och bildmedia som ligger under Mastiff. Därefter hann jag i lugn och ro äta frukost i väntan på att min chef skulle komma och vi kunde börja veckan. Dagen har bestått av planering av veckans filmningar och spån över vad sändningen After Dance med Daniel Paris ska handla om på fredag. Kl 14.00 varje måndag är det redaktionsmöte med alla på Let´s Dance där vi går igenom allt som hänt och ska hända.
Förra veckan när en av deltagarna Linda Lindorff skadade sig på torr repet var eng-teamen lediga och lilla praktikanten Zazza fick rycka ut och filma en gråtandes Linda och hennes sjukhusbesök. Det klipptes sedan ihop och fick vara med under fredagens sändning vilket kändes otroligt stort! Fick beröm av såväl redaktören och redigerare. Idag fick vi tittarsiffrorna och ca 1,7 miljoner såg mina bilder under fredags sändningen!
Det var allt för idag!
Kram på er!

Tisdag 22 mars
Dag2
Hej igen!
Idag blev jag lite sen till jobbet, fastnade framför nyheterna.. svårt att tänka på något annat nu och en dator står med nyheterna på hela tiden bredvid mig. Sammankopplar allt med Parisdåden då jag förlorade min fina vän.
zazza 2Hela kontoret känns ganska segt. Vi väntar på svar från dansparen om när vi kan filma dem. Jag har redigerat bilder nu på morgonen och gjort en ny snapchatvinjett som har blivit väldigt populärt hos mina chefer. Så jag gör en ny till varje fredag. Min underbara stackars chef Hanna Thelin har världens ryggskott och ligger på golvet. Försöker få henne att åka till en läkare så hon kan röra sig igen. Eftersom hon blev så dålig idag så får jag gå hem för vi kan inte filma något idag.
Kram på er!

Onsdag 23 mars
Dag3
Hej vänner!
Idag har det varit torr rep i studion med alla danspar. Där är vi alltid på plats för att antingen spela in något eller vara beredda om något skulle hända så som det hände förra veckan med Linda. Jag filmade en liten intervju med Isabel Adrian. Den redigerade Zazza 3jag ihop när vi var tillbaka på Mastiff kontoret och skickade vidare till min chef på tv4 för godkännande för att den ska publiceras senare under dagen. Det blev dags för en lite senare lunch.
Sen var det dags att ta sig till träningslokalen för vi skulle göra ett inslag med Pia Johansson och hennes dansare. Oftast gör vi lite roligare inslag och jag får ofta komma med egna idéer vilket är väldigt kul. När vi var färdig filmade tog vi oss tillbaka till Mastiff för in tankning av material. Då hade vi fått påskägg som låg på våra skrivbord, wiihoo! Sen redigerade jag en stund. Klockan sprang iväg och det blev dags att åka hem.
Kram Kram!

Torsdag 24 mars
Dag4
Hejsan Svejsan!
Dagen började med fortsatt redigering av Pia-klippet. Vi var nästan ensamma på kontoret vi i Let´s Dance gänget, alla andra hade tagit påsk ledigt. Sen när det blev klart var det dags för lunch. Efter Zazza 4lunchen fixade jag med lite bilder och förberedde för att vi skulle filma Toni Prince. Vi ville göra något roligt och valde att han skulle få göra lite träningsövningar som vi skulle upp i redigeringen sen. När det blev dags tog vi oss till träningslokalen och hejade på alla härliga människor där. Vi började filma i en danssal med Toni och hans dansare Elisabeth. Vi hade riktigt roligt med många skratt. Sen avslutade vi med en synk i ett av de färdiga synkrummen. Sen var det bara att ta sig tillbaka till kontoret och börja redigera. Filmen måste nämligen bli klar idag och läggas in i systemet eftersom det puffas för klippet i sändningen när Toni ska dansa imorgon. Tog lite tid innan vi blev nöjda så lämnade kontoret 19.30.
Kram på er!

Fredag 25 mars
Dag5
Hej på er!
På fredagar börjar inte jag förrän ca kl 15.00. Då är vi i Let´s dance studion i frihamnen.
Zazza 5När man kommer dit är det en härlig stämning och man träffar alla. Vid 4 tiden är det genrep och då kommer det publik och alla dansnummer körs igenom. När det är klart är det middag sen laddar jag ned
alla bilder som vår fotograf Annika har tagit på genrepet för att använda till instagram under kvällen. Sen lägger vi upp snapchat filmen jag redigerat under veckan sen är det igång. Jag sköter tv4s snapchat hela kvällen och även Let´s dance och tv4s instagram. Så efter varje par har dansat kommer det upp en bild och om något annat händer underkvällen sen kör vi lite bakom kulisserna på snapchat hela kvällen. Jag slutar ungefär kl 23.på fredagar.
Tack för den här veckan

/Zazza