Varje år direktsänds ”UNICEF-galan – Världens viktigaste kväll” på Cirkus i Stockholm, en kväll som syftar till att värva nya världsföräldrar till UNICEF. Galan, som å ena sidan är väldigt allvarlig och viktig, är å andra sidan också sinnessjukt rolig. Under programmet visas sketcher och liveframträdanden som den briljante humorredaktören Jonatan Blom Ramel skrivit manus till. Och Jonatan har jag äran att få sitta bredvid varje dag under min praktik på Jarowskij. Förutom Jonatans briljanta humor är jag lyckligt lottad som får jobba med två kanonfina Malin. Den ena Malin är projektledare och den andra är producent. Tillsammans med dessa stjärnor (och några till superproffs) får jag vara med och göra skillnad på riktigt vilket var ett viktigt mål med min praktik; att få göra något som känns meningsfullt.

Varje dag här känns meningsfull, inte bara för att vi gör en gala som kämpar för utsatta barns rättigheter runt om i världen men också för att jag fått bekanta mig med människor som har hjärtat på rätt ställe. UNICEF-teamet och alla andra som jobbar på Jarowskij är LJUVLIGA. Från minut ett jag satte min fot på det här kontoret har jag känt mig så otroligt välkomnad och som en självklar spelare i teamet. Jarowskijs VD Iréne är fenomenalt bra på att skapa en varm och omhändertagande personalkultur och jag har nu i efterhand förstått hur bra rykte bolaget har i branschen. Alla säger hej till varandra oavsett hur väl man känner varann, man hjälps åt (i nöd och lust) och stämningen är prestigelös, omtänksam och konkurrensbefriad. Här märks det knappt vem som är högsta hönset och vem som gör sin första dag på praktiken. Det här är verkligen en sund och välmående arbetsplats där trivsel värderas högt.


Flera dagar i veckan traskar ett disciplinerat
gäng från kontoret till Sats och kör lunchträning.

Jag hade inte kunnat ha mer tur. Jag är otroligt glad som är på just Jarowskij. Att efter 1,5 års studier ha matats med och hört rykten om hur hård mediabranschen är drar jag nu en lättande suck. Branschen kanske generellt är hård (vad vet jag), men Jarowskij är i så fall det avvikande undantaget. Jag stormtrivs och hoppas mer än allt på att få sätta mina fötter här igen efter examen.

Jessica Ekman, Media TV-produktion 2