Mitt namn är Lina och jag gör min praktik på Expressen TV. Expressen är en klassisk kvällstidning. Vi befinner oss ständigt i händelsernas centrum och gör allt ifrån kungligt, sport, naturkatastrofer, mord, politik, enkäter på stan och ja… allt om coronaviruset. Vi är helt enkelt där det händer, när det händer. Nu har jag inte många veckor kvar här men tänkte berätta lite om vad jag har fått göra. Jag jobbar med Breaking news och för er som inte vet är det all de senaste nyheterna, vi sänder live mellan 07-23.

Jag började min praktik på TV-desken. På TV-desken gör man allt rörligt innehåll till hemsidan och även alla inslag till nyhetssändningarna, intervjuer via Skype och skriver påa efter påa och rubrik efter rubrik. Har lärt mig så mycket om allt. Vet inte hur mycket mer jag har att berätta om arbetet på desken mer än att det är väldigt roligt.

Sen började nästa utmaning och det var att ta mig an rollen rom livereporter. Som livereporter är man ute på fältet, den senaste tiden har det blivit väldigt mycket presskonferenser och häng i riksdagen för att intervjua partiledarna efter partiledarmöten. På de flesta andra ställena är man alltid två stycken, en fotograf och en reporter men på Expressen kör man nästan alltid enmansteam om det inte är något större som händer. Under mina veckor som livereporter har jag fått intervjua stora namn som exempelvis statsepidemiolog Anders Tegnell, ministern Lena Hallengren och partiledaren Ebba Bush, väldigt roligt och lärorikt.

Just nu så testar jag på rollen som programledare för nyhetssändningarna men mer om det i en vlogg som kommer i ett eget inlägg.

För dig som ska söka praktik till nästa år eller funderar på att söka in till skolan kan jag verkligen rekommendera er att göra er praktik på Expressen TV om du är nyhetsintresserad. Man får chansen att göra så mycket bara man visar att man vill. Lite läskigt ibland för här blir man fort ”inkastad” i arbetet på en gång och får lära av att göra.

Lina Gustavsson, Media TV-produktion 2