Denna veckan kommer ni få följa mig på min långpraktik som jag har på Strix där jag jobbar med Farmen-produktionen. Min roll är att jag jobbar med casting inför den nya säsongen som kommer 2020. Jag är som mina kollegor brukar säga, med glimten i ögat, “bossen” över bokningssystemet så det är jag som bokar in alla på intervjuer, pratar i telefon med deltagare om de har några frågor, gör scheman och ser till att allt funkar inför när det är dags för casting i andra städer.

Det var först lite läskigt att få ett så stort ansvar men även väldigt kul och skönt att de har ett sånt förtroende för mig. Varje morgon kastas man direkt in i castingen och man får ibland ha många bollar i luften, men tycker om när det händer mycket så det passar bra. Förut jobbade Farmen med blanketter inför varje casting som deltagarna fyllde i innan intervjun men nu har vi infört ett nytt system som heter teamtailor där allt sparas i vår databas och deltagarna svarar på frågor innan intervjun vilket är supersmidigt.

Jag skulle verkligen rekommendera denna praktikplatsen för energin är härlig, bra människor och man känner sig som hemma här. Du får även chansen att se hur andra produktioner jobbar så som Ullared och även få se när de utvecklar ett nytt program vilket är riktigt skoj. Man jobbar tätt med de som ansvarar för castingen och man får även se hur andra roller runt om jobbar ex klippare, redaktörer och projektledare vilket är toppen för då ser man hur en större produktion funkar.

Nu är det dags för lite kaffe, ha de gött så länge!

Lisa Skoglund, TV2