Tjoho, Jessica heter jag och går TV2 på Kaggeholm. Den här veckan får ni följa med mig på en av mina två praktikplatser. Jag är just nu under nio veckor stationerad på Jarowskij och UNICEF-galan, därefter hoppsar jag vidare till Nordisk Film TV där jag ska hänga med Sofias änglar-gänget under tio veckor. Så först gala, sen reality.

Men Jarowskij då. Under mina veckor här får jag göra massor. Min handledare Malin är projektledare för UNICEF-galan så jag jobbar främst med den produktionen. Där gör jag allt från research till de olika utlandsresorna, letar locations och rekvisita till olika humorsketcher som ska spelas in till att sitta med humorredaktören och spåna humormanus.

Dagarna varierar och vissa dagar när det varit lugnare på UNICEF-redaktionen har jag fått hoppa in på andra produktioner och assisterat. Jag har bland annat hängt med gänget som gör programmet Klassfesten, assisterat några dagar på en pilotinspelning för en dramaproduktion och varit med på en pressplåtning för dokumentärserien Dörrvakterna. Det har varit väldigt lärorikt att få se så många olika typer av produktioner (drama, gala och studioproduktion) och en ynnest att få lära känna så många härliga människor på vägen. Jarowskij känns verkligen som en stor och mysig familj där alla känner alla och hjälps åt där det behövs.

Media och roliga arbetsuppgifter i all ära, men vad är inte viktigare än härliga kollegor som gör det roligt att gå till jobbet varje dag? Jarowskij är ett sånt ställe där alla säger hej till varandra, bryr sig och hjälps åt. Jag hade inte kunnat hamna på ett varmare ställe.

Den här veckan fokuserar jag främst på humorsketcherna som ska spelas in inom några veckor. Mitt ansvar är att hitta locations, fixa rekvisita och bolla manus med Jonatan som är humorredaktör. Dessutom ska körscheman göras, statister bokas och smådetaljer checkas. Arbetet är både självständigt och väldigt teamberoende, något jag uppskattar. Jag stormtrivs verkligen här! Det är högt i tak och jag får fråga om allt som känns oklart. Jarowskij och min handledare Malin får 10 av 10 stjärnor.

Den 4 maj sänds UNICEF-galan live på TV4 så då får ni se resultatet av allt köttigt arbete vi gör nu!

Jessica Ekman – TV2