Jag praktiserar just nu på Stella Nova Film där jag castar för en ny serie på SVT som är hemlig. Men jag kan säga att det handlar om en “förbjuden romans på 30-50 talet” och det här är annorlunda vad vi har jobbat med på utbildningen eftersom det här är mer åt “film”-hållet och jag lär mig jättemycket gällande hur man ska tänka och även hur man ska tänka när man filmar, tex att man inte filmar kronologiskt.

Det är helt klart en utmaning eftersom allt sker på distans just nu, även om hur man ska läsa manus och hur man ska casta skådespelare men jag känner att jag dras mycket åt film hållet än vad jag gör för tex reality som jag provade på innan. Man har fullt upp 24/7 genom att gå igenom manus och hur man ska casta och försöka komma ihåg scenerna och exakta vilka karaktärer som behövs just där. Jag är så glad att jag får chansen att få ändra lite spår och prova på nått annat och känner att det är mer här jag hör hemma.

Inspelning kommer inte ske fören 22 juni så jag kommer förlänga min praktik till 24 juli. Innan Stella Nova film var jag på Warner Bros och jobbade med castingen inför Bachelor 2020, men tyvärr blev allt inställt på grund av corona.

Mimmi Sundqvist, Media TV-produktion 2